Αποκριάτικες ΜΑΣΚΕΣ από ΤΟΥΛΙ ή ΧΑΡΤΙ με όψη ΔΑΝΤΕΛΑΣ

Εντυπωσιακές και πολύ ιδιαίτερες μάσκες που θα φτιάξετε σε όποιο μέγεθος και σχήμα σας αρέσει και θα διακοσμήσετε με τα χρώματα και τα στοιχεία που εσείς θέλετε, δημιουργώντας ένα πάρα πολύ όμορφο αξεσουάρ, αρκετό για να μετατρέψει σε ...αποκριάτικο "κουστούμι" ακόμη και ένα κανονικό ντύσιμο.
Φυσικά, όπως και κάθε τύπου μάσκες, μπορούν και αυτές να χρησιμοποιηθούν και ως αποκριάτικο διακοσμητικό για το σπίτι αν μαζί με μερικές σερπαντίνες τις ακουμπήσετε σε κάποιο σημείο, τις κρεμάσετε στο πλάϊ ενός καθρέφτη, τις καρφιτσώσετε πάνω σε μια κουρτίνα κλπ.
Το βασικό υλικό που θα χρειαστείτε είναι "πατρόν", το περίγραμμα δηλαδή της μάσκας, που μπορείτε να το τυπώσετε από το internet ή να το αντιγράψετε ξεπατικώνοντας από οποιοδήποτε ύφασμα με παρόμοια δαντελένια μορφή ή φυσικά αν τα καταφέρνετε σε αυτά να το σχεδιάσετε εξ΄αρχής σε όποιο σχέδιο εσείς θέλετε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί.
Στο internet θα βρείτε τέτοια πολλά τέτοια σχέδια για να εκτυπώσετε.
Αν πρόκειται για όχι διακοσμητική αλλά για μάσκα που θα φορέσετε, κάντε μερικές πρόχειρες εκτυπώσεις για να δοκιμάσετε την μάσκα στο πρόσωπό σας, ώστε να είστε βέβαιοι πως το μέγεθος είναι το σωστό και τα κενά των ματιών ακριβώς στο σωστό σημείο.
Ακουμπήστε το σχέδιο της μάσκας πάνω σ΄ένα κομμάτι χαρτόνι για να προστατέψετε την επιφάνεια που θα δουλέψετε και καλύψτε την μάσκα με μεμβράνη κουζίνας. Επάνω και από αυτήν τοποθετείστε ένα κομμάτι τούλι (θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με υφάσματα και είδη μοδιστρικής).
Με ένα μπουκαλάκι χρώμα περιγράμματος για ύφασμα (με την ειδική μύτη) σε μαύρο, άσπρο, χρυσαφί, ασημί ή όποιο άλλο χρώμα θέλετε σχεδιάστε πάνω στο τούλι το σχέδιο της μάσκας ακολουθώντας όλες τις γραμμές του χάρτινου σχεδίου.
(Χρώμα για ύφασμα θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για χόμπυ/κατασκευές, χρώματα. Αν δυσκολευτείτε να βρείτε χρώμα περιγράμματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευασία χρώματος για ύφασμα που απλώς θα την αδειάσετε σ΄ένα κοινό μπουκαλάκι με απλικατέρ.
Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς, θα χρειαστεί ίσως και μια ολόκληρη ημέρα έως να στερεοποιηθεί εντελώς και στην συνέχεια κόψτε περιμετρικά της μάσκας το τούλι που περισσεύει και στο σημείο των κενών για τα μάτια.
Κολλήστε με κόλλα ή ράψτε στις δυο άκρες μια κορδέλα ή προσαρμόστε ένα λαστιχάκι για να στερεώνεται η μάσκα.
Πάνω στο βασικό χρώμα της μάσκας μπορείτε τώρα να προσθέσετε πινελιές από οποιαδήποτε επιπλέον απόχρωση με κάθε είδους μπογιά (ακόμη και με βερνίκια νυχιών) να κολλήσετε χρυσόσκονη, στρας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σας αρέσει, όπως επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα περιγράμματος που να περιέχει γκλίτερκαι που δίνει στο αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα γιορτινή όψη.
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, μοιάζουν πραγματικά για δαντελένιες και όσο πιο μεγάλο και πλούσιο το σχέδιο, τόσο καλύτερο και το τελικό αποτέλεσμα.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χρώμα για ύφασμα, αφού κόψετε το χάρτινο σχέδιο (με ψαλίδι ή και κοπίδι για τις λεπτομέρειες) μπορείτε να βάψετε την απλή χάρτινη μάσκα μάσκα με χρώμα σε σπρέυ και στην συνέχεια να την διακοσμήσετε όπως θέλετε. Δείτε αυτόν τον τρόπο κατασκευής στο video αν και η πρώτη τεχνική με το τούλι δίνει πολύ πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Αποκριάτικες ΜΑΣΚΕΣ από ΤΟΥΛΙ ή ΧΑΡΤΙ με όψη ΔΑΝΤΕΛΑΣ Αποκριάτικες ΜΑΣΚΕΣ από ΤΟΥΛΙ ή ΧΑΡΤΙ με όψη ΔΑΝΤΕΛΑΣ Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.