Ο Έλον Μάσκ μίλησε για… εξωγήινους στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής (Βίντεο)

O Έλον Μάσκ μίλησε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής την προηγούμενη εβδομάδα και κάποια πράγματα που είπε ήταν άκρως ενδιαφέροντα.

Στην συζήτηση στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής και συγκεκριμένα από το 11ο λεπτό και μετά, ο μεγαλοεπενδυτής μιλάει για πιθανή επαφή της ανθρωπότητας με… εξωγήινα νοήμονα πλάσματα, εκτός των άλλων.

«Φανταστείτε ότι είμαστε πολύ σίγουροι ότι επρόκειτο να μας επισκεφθούν όχι εχθρικοί εξωγήινοι στο άμεσο μέλλον. Ας πούμε σε 10 ή 20 χρόνια το πολύ.»

Στη συνέχεια, δευτερόλεπτα αργότερα ο ομιλητής τον ρωτά, «Δηλαδή νομίζετε ότι σε ίσως 20 χρόνια, θα έχουμε εξωγήινους στη Γη;»

Ο Έλον Μάσκ, αφού το σκέφτηκε λιγάκι είπε: «η ψηφιακή υπέρ νοημοσύνη θα είναι σαν ένας εξωγήινος, μερικοί άνθρωποι ανάμεσά μας θα ρωτήσετε πού είναι οι εξωγήινοι; ίσως είναι ανάμεσά μας, δεν ξέρω.»

Μετά από μερικά λεπτά ο ομιλητής ρωτά, «Νομίζετε ότι θα έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους μέσα στα επόμενα 50 χρόνια;»

«Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη ερώτηση» είπε. » Εεε … εννοώ, ότι αν υπάρχουν υπέρ ευφυείς εξωγήινοι εκεί έξω, πιθανώς ήδη να μας παρατηρούν. Αυτό φαίνεται πολύ πιθανό αλλά εμείς δεν είμαστε απλά αρκετά έξυπνοι για να τους αντιληφθούμε.»

Ο Έλον Μάσκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής και συνεργάζεται με την NASA στο φιλόδοξο πρόγραμμα για επανδρωμένη αποστολή στον Άρη με απώτερο σκοπό την αποίκηση του «κόκκινου» πλανήτη στα επόμενα 100 έτη.

Δείτε όλη την συνομιλία παρακάτω:



Ηλίας Σιατούνης
ΠΗΓΗ
Ο Έλον Μάσκ μίλησε για… εξωγήινους στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής (Βίντεο) Ο Έλον Μάσκ μίλησε για… εξωγήινους στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής (Βίντεο) Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.