Ποιος είναι ο «Μαύρος Ιππότης» που αιωρείται πάνω από τη γη και έγινε διαστημικός θρύλος. Τι αναφέρουν οι ιστορίες συνομωσίας για το άγνωστης προέλευσης αντικείμενο που βρίσκεται εδώ και μισό αιώνα σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Τα τελευταία 50 χρόνια βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι. Ονομάστηκε «Μαύρος Ιππότης πιθανώς λόγω του χρώματος του και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως είναι ηλικίας 13.000 ετών και εξωγήινης προέλευσης.» 
black_knight2
Τα δημοσιεύματα που άναψαν «φωτιές»… 

Όλα άρχισαν το 1954 όταν δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων ανέφεραν ότι η αεροπορία των ΗΠΑ είχε εντοπίσει στην τροχιά της Γης δύο δορυφόρους, παρά το ότι εκείνη την εποχή ουδείς είχε την τεχνογνωσία να θέσει σε τροχιά τεχνητούς δορυφόρους. Τα δημοσιεύματα επικαλούνταν ως πηγή τον απόστρατο επισμηναγό Donald Keyhoe, που έδωσε την σχετική πληροφορία. Την ίδια χρονιά δημοσίευμα του περιοδικού Aviation Week and Space Technology προκάλεσε την οργή του Πενταγώνου, που προσπαθούσε να κρατήσει μυστικές όσες πληροφορίες διέθετε για το μυστηριώδες μαύρο αντικείμενο που αιωρείται στο διάστημα. Έξι χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1960 δημοσίευμα του περιοδικού TIME έκανε λόγο για εντοπισμό από το αμερικανικό ναυτικό ενός άγνωστου αντικειμένου, το οποίο αρχικά θεωρείτο σοβιετικός δορυφόρος κατασκοπείας. Ωστόσο, σε δεύτερο άρθρο το περιοδικό ανέφερε ότι επρόκειτο για τα συντρίμμια ενός δορυφόρου της πολεμικής αεροπορίας. Από τότε οι θεωρίες συνωμοσίας «πήραν φωτιά». Αναρίθμητα δημοσιεύματα σε εφημερίδες, περιοδικά και αργότερα σε blogs με «ειδικούς» που προσπάθησαν και προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Κάποιοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για έργο εξωγήινων και ότι ο «Μαύρος Ιππότης» τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη πριν από 13.000 χρόνια. Πολλά έχουν ειπωθεί για το μυστηριώδες αντικείμενο που βρίσκεται στον μακρύ κατάλογο των φαινομένων που παραμένουν ανεξήγητα παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας. 

Κάποιες από τις θεωρίες που σχετίζονται με τον Μαύρο Ιππότη θέλουν τον μεγάλο εφευρέτη Νίκολα Τέσλα, να έχει λάβει επαναλαμβανόμενο ραδιοσήμα από τον δορυφόρο το 1899, ενώ το ίδιο σήμα ισχυρίζονται ότι έλαβαν Νορβηγοί ραδιοερασιτέχνες τη δεκαετία του 1920. 
black_knight4
Το μυστηριώδες μαύρο αντικείμενο που αιωρείται στο διάστημα και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς είναι. 

Φωτογραφίες του 1998 από το διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ (αποστολή STS 88), απεικονίζουν ένα ασυνήθιστης μορφής αντικείμενο σε χαμηλή τροχιά. Προσπαθώντας να δώσουν μια λογική εξήγηση, οι επιστήμονες είπαν ότι επρόκειτο για μία θερμική κουβέρτα που είχε απορριφθεί κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού περιπάτου, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. 
Η φωτογραφία ελήφθη κατά την διάρκεια της αποστολής του STS-88.
Η φωτογραφία ελήφθη κατά την διάρκεια της διαστημικής αποστολής του STS-88. 

Δεκαετίες μετά οι θεωρίες για τον μυστηριώδη Μαύρο Ιππότη δεν έχουν σταματήσει ενώ οι επιστήμονες εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για συντρίμμια κάποιου άλλου δορυφόρου ή ακόμη και για οφθαλμαπάτη. 
ΠΗΓΗ
Ποιος είναι ο «Μαύρος Ιππότης» που αιωρείται πάνω από τη γη και έγινε διαστημικός θρύλος. Τι αναφέρουν οι ιστορίες συνομωσίας για το άγνωστης προέλευσης αντικείμενο που βρίσκεται εδώ και μισό αιώνα σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ποιος είναι ο «Μαύρος Ιππότης» που αιωρείται πάνω από τη γη και έγινε διαστημικός θρύλος. Τι αναφέρουν οι ιστορίες συνομωσίας για το άγνωστης προέλευσης αντικείμενο που βρίσκεται εδώ και μισό αιώνα σε τροχιά γύρω από τη Γη. Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.