ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η NASA! Ειδυλλιακή θέα με κόκκινα αστέρια σε κόκκινο ουρανό και τρεχούμενα νερά – Η πρώτη αφίσα (EIKONA)

Διαπλανητικές εκδρομές σχεδιάζει η NASA αμέσως μετά την ανακοίνωση για την ύπαρξη πλανητών που μπορεί να φιλοξενήσουν ζωή.

Η Αμερικανική διαστημική υπηρεσία, δεν έχασε χρόνο και ήδη ξεκίνησε καμπάνια για να ενημερώνει τους υποψήφιους επισκέπτες σχεδιάζοντας αφίσα για το πως θα μοιάζει το ταξίδι στους άγνωστους πλανήτες.

Την αφίσα, μάλιστα, συνοδεύει κείμενο για το πως μπορεί να μοιάζουν οι πλανήτες και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται: «Περίπου 40 έτη φωτός από τη Γη, ένας πλανήτης που ονομάζεται Trappist-1επροσφέρει μια εκπληκτική θέα: λαμπρά αντικείμενα σε έναν κόκκινο ουρανό, να κινούνται σαν να είναι μεγαλύτερες και μικρότερες εκδόσεις του δικού μας φεγγαριού. Αλλά δεν είναι φεγγάρια. Είναι πλανήτες στο μέγεθος της Γης, σε ένα εντυπωσιακό πλανητικό σύστημα έξω από το δικό μας.

Αυτοί οι επτά βραχώδεις κόσμοι συνωστίζονται γύρω από τα μικρό, αμυδρό, κόκκινο αστέρι τους, σαν μια οικογένεια γύρω από μια φωτιά. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους πλανήτες θα μπορούσε να φιλοξενεί τρεχούμενο νερό, αλλά ο πλανήτης που φαίνεται εδώ, το τέταρτο από το Trappist-1 αστέρι, βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη, την περιοχή γύρω από το άστρο όπου είναι πιο πιθανό να ανιχνευθεί τρεχούμενο νερό. Κάντε μια πλανητική εκδρομή στο σύστημα Trappist-1».

ΠΗΓΗ
Loading...
    Blogger Comment
    Facebook Comment