Έρευνα: Πάνω από 3 στους 10 Έλληνες τρώνε ξύλο από τη γυναίκα τους

Η κρίση που έχει πλήξει την Eλλάδα πρωτίστως, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη έχει φέρει τα πάνω-κάτω καθώς σύμφωνα με έρευνα και οι άντρες πλέον πέφτουν θύματα κακοποίησης και μάλιστα κατέχουν πλέον και την θλιβερή πρωτιά.

Η οργάνωση Domestic Violence in Europe διεξήγαγε έρευνα σε Ελλάδα, Βρετανία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Σουηδία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ισπανία και από αυτή προκύπτει πως πάνω από 7 στους 10 Έλληνες έχουν πέσει θύματα ψυχολογικής βίας σε ποσοστό 72%, ενώ από αυτό το ποσοστό το 31,7% έχει δεχθεί σωματική επίθεση.

Στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Ισπανία, εντοπίστηκαν τα συχνότερα κρούσματα ψυχολογικής βίας στον άνδρα, ενώ όσον αφορά τη σωματική βία η Ελλάδα έρχεται πρώτη με το 31,7% και ακολουθεί η Αγγλία με 15,1% και το Βέλγιο με 14,2%.

Οπως αναφέρει το E-Radio.gr , το 31,7% που δήλωσε ότι έπεσε θύμα σωματικής βίας, δεν αφορούσε ξυλοδαρμό, αλλά σπρωξίματα και χαστούκια ενώ μόλις το 25% των αντρών απάντησε στη βία.
ΠΗΓΗ
Έρευνα: Πάνω από 3 στους 10 Έλληνες τρώνε ξύλο από τη γυναίκα τους Έρευνα: Πάνω από 3 στους 10 Έλληνες τρώνε ξύλο από τη γυναίκα τους Reviewed by agathi strange on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.