9 Επικίνδυνα Πρηξίματα, που Κρύβουν Μεγάλους Κινδύνους και Δυστυχώς Δεν Γνωρίζουμε!

Το σημείο του σώματός σας που εμφανίζεται το πρήξιμο, μπορεί να αποκαλύψει διάφορα προβλήματα υγείας. Μερικοί άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στα πρησμένα μέρη του σώματος τους, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε υφιστάμενη φλεγμονή να χειροτερεύει.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την αιτία του πρηξίματος, προκειμένου να προλάβουμε σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

1) Βουβωνική χώρα

Η πρησμένη βουβωνική χώρα είναι σημάδι τραυματισμού ή λοίμωξης. Μπορεί επίσης να προκληθεί λόγω υπέρμετρης σeξουαλικής επαφής (σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται ειδική θεραπεία). Απαιτείται ειδική ιατρική φροντίδα για τις περιπτώσεις που οδηγούν σε έντονο πόνο στη βουβωνική χώρα και δυσφορία.

2) Πόδια

Τα πρησμένα πόδια είναι αποτέλεσμα οιδήματος, καρδιακής ανεπάρκειας ή διαταραχών του ήπατος. Αν και τα πρησμένα πόδια μπορούν να θεραπευτούν με διουρητικά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποτρέψετε την εμφάνιση αυτής της κατάστασης στο μέλλον.

3) Όpχεις

Μπορεί να προκληθεί από ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη. Μπορεί επίσης να είναι ένδειξη ενός STD, όπως η γονόρροια.

4) Πρόσωπο

Το πρήξιμο στο πρόσωπο μπορεί να προκληθεί από αφυδάτωση ή αλλεργία σε ορισμένα φάρμακα. Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως οι κόκκοι γύρης, οι τρίχες κατοικίδιων ζώων ή ορισμένα τρόφιμα, μπορεί επίσης να προκαλέσουν οίδημα στο πρόσωπο. Αν εξακολουθεί να υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ίσως πάσχετε από διαταραχή του θυρεοειδούς.

5) Γνάθος / Λαιμός

Μπορεί να είναι σημάδι παχυσαρκίας ή μόλυνση των δοντιών.

6) Στομάχι

Το φούσκωμα προκαλείται συνήθως από φυσικά αέρια ή δυσκοιλιότητα. Μερικές φορές όμως μπορεί να είναι μια ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό, όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

7) Χέρια

Μπορεί να προκληθεί λόγω τραυματισμού, αφυδάτωσης ή υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού. Ορισμένες ασκήσεις χεριών και το μασάζ μπορεί να βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το πρήξιμο στα χέρια σας.

8) Αυτιά

Προκαλείται λόγω βακτηριακής ή ιογενούς λοίμωξης. Διάφοροι άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν λοίμωξη των οστών ή του κρανίου, κνησμός, έκζεμα κ.λπ.

9) Γλώσσα

Το πρήξιμο στη γλώσσα μπορεί να προκληθεί λόγω αλλεργίας σε ορισμένα φάρμακα ή άλλες ουσίες. Μια πρησμένη γλώσσα μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.
9 Επικίνδυνα Πρηξίματα, που Κρύβουν Μεγάλους Κινδύνους και Δυστυχώς Δεν Γνωρίζουμε!  9 Επικίνδυνα Πρηξίματα, που Κρύβουν Μεγάλους Κινδύνους και Δυστυχώς Δεν Γνωρίζουμε! Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.