Δεν είναι φάρσα - Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας εγκαταλείπει το Προεδρικό Μέγαρο λόγω ... φαντασμάτων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού «Independent» ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μικέλ Τέμερ φέρεται να εγκαταλείπει την προεδρική κατοικία, γιατί «νιώθει» γύρω του φαντάσματα.

Εκείνος και η οικογένειά του, θα επιστρέψουν στο σπίτι που διέμεναν, γιατί στο κτίριο«κυκλοφορεί» κακή ενέργεια.

Και το αποκάλυψε ο ίδιος δημόσια σε περιοδικό της Βραζιλίας. «Εγκαταλείπω εγώ και η οικογένειά μου την προεδρική κατοικία, γιατί η ατμόσφαιρα εκεί είναι ''spooky''», όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε, αναφέροντας: «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από το πρώτο βράδυ. Κάποια αρνητική ενέργεια ένιωθα μέσα στο σπίτι. Και η γυναίκα μου είχε το ίδιο συναίσθημα. Και στη συνέχεια, αστειεύτηκε, μιλώντας για ''φαντάσματα''.

Μετά και την επίσημη αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ, ο Μισέλ Τέμερ είναι επίσημα ο νέος πρόεδρος της βραζιλιανικής δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Μικέλ Τέμερ

Ο Μικέλ Μιγκέλ Ελίας Τέμερ Λουλία (πορτ. Michel Miguel Elias Temer Lulia) γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1940 και είναι Βραζιλιάνος δικηγόρος και πολιτικός. Είναι σήμερα ο 24ος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας. Ήταν υποψήφιος για το αξίωμα αυτό κατά τις προεδρικές εκλογές του 2010 μαζί με την Ντίλμα Ρούσεφ.

Είναι επίσης και ηγέτης του Βραζιλιάνικου Κόμματος Δημοκρατικού Κινήματος. Ήταν για έξι συνεχόμενες θητείες ομοσπονδιακός βουλευτής για το Σάο Πάολο.

Ήταν επίσης μέλος της συνέλευσης που το 1980 ψήφισε το σημερινό σύνταγμα της Βραζιλίας.

Γεννήθηκε στο Σάο Πάολο. Σπούδασε νομική στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο. Έγινε βοηθός του εισαγγελέα του Σάο Πάολο καθώς και δύο φορές Υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της ομώνυμης πόλης. Είναι επίσης καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο πανεπιστήμιο που σπούδασε κι αυτός.

Έχει συγγράψει επίσης και πολλά βιβλία στον συγκεκριμένο τομέα. Τον Οκτώβριο του 2010 μετά την εκλογή της Ρούσεφ στην προεδρία της χώρας έγινε αντιπρόεδρος. Ανέλαβε καθήκοντα στις 1 Ιανουαρίου του 2011. Από τις 12 Μαΐου 2016 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016 ήταν προσωρινός πρόεδρος.
Loading...
    Blogger Comment
    Facebook Comment