ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!! Πόσο μειώνεται το αφορολόγητο, τι θα πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι

Από τη μεθεπόμενη χρονιά δηλαδή από το 2019, θα ισχύσει το νέο, χαμηλότερο αφορολόγητο όριο που συμφωνήθηκε με την τρόικα και το οποίο συνεπάγεται παρακράτηση φόρου από όλους τους μισθούς άνω των 600 ευρώ ή άνω των 500 ευρώ για τους άγαμους. Σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές από πηγές του ΥΠΟΙΚ, κυβέρνηση και Θεσμοί συμφώνησαν τελικά σε ελάχιστο αφορολόγητο 5.600 ευρώ για τους άγαμους, το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου (προστατευόμενα μέλη).

Για το χαμηλότερο εισοδηματικό κλιμάκιο, ο συντελεστής φόρου που είναι τώρα 22%, συμφωνήθηκε να μειωθεί σε 20%

Έτσι ο άγαμος με μηνιαίο μισθό 600 ευρώ και συνολικό ετήσιο εισόδημα 8.400 ευρώ (600 Χ 14), θα επιβαρυνθεί με φόρο 360 ευρώ, μειωμένο κατά τις εκπιπτόμενες δαπάνες.

Θα έχει δηλαδή μηνιαία παρακράτηση περίπου 25 ευρώ (360:14).

Με τη μείωση του αφορολόγητου και του χαμηλού συντελεστή φόρου εισοδήματος, το τελικό δημοσιονομικό όφελος (αύξηση εσόδων) εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί περί το 1,7 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: Ή να δεχθεί αφορολόγητο αρκετά χαμηλότερο από 5.000 ευρώ, με παράλληλη μείωση του φορολογικό συντελεστή στο 15% για να βγαίνουν τα νούμερα του ΔΝΤ, ή να συμφωνήσει σε αφορολόγητο 5.600 ευρώ με πρώτο συντελεστή 22%. Επέλεξε τη δεύτερη λύση, αφού διαπραγματεύθηκε και επέτυχε να μειωθεί ο συντελεστής σε 20%.
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!! Πόσο μειώνεται το αφορολόγητο, τι θα πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!! Πόσο μειώνεται το αφορολόγητο, τι θα πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι Reviewed by Unknown on 16:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.