Αλλάξτε το παλιό τραπεζάκι σας μόνο με ύφασμα και κόλλα με την τεχνική Decoupage!

Η τεχνική Decoupage είναι μία πολύ παλιά και πανέμορφη τεχνική για να μεταμορφώσετε παλιά αντικείμενα και έπιπλα και να τους δώσετε ένα πολύ προσωπικό στυλ!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία κατασκευή με την τεχνικη Decoupage αλλά με ύφασμα! Μία τέλεια ιδέα για να ντύσετε ένα τραπεζάκι και να το κάνετε αγνώριστο.

Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι σχετικά εύκολη ακόμα για τους πιο νέους φίλους της παρέας μας!


Θα χρειαστείτε:
Ύφασμα της αρεσκείας σας.
Κόλλα για Decoupage - Θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπυ. Εγώ προσωπικά έχω πειραματιστεί και με mixion νερού αλλά και με αραιωμένη atlacol.
Ένα μαλακό πινέλο.
βερνίκι πολυουρεθάνης νερού. (Ναι είναι αυτό το βερνίκι που βάφουν τα ξύλινα πατώματα.
Ψαλίδι.
Κοπιδάκι με μύτη.

Και ξεκινάμε:Κόβουμε το ύφασμα λίγο μεγαλύτερο απο το μέγεθος του τραπεζιού.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ένα λεπτό στρώμα κόλλας και τοποθετούμε το ύφασμα πάνω σπρώχνωντας έξω όλες τις φυσαλλίδες αέρα προσέχοντας να μην εγκλωβιστούν κάτω απο το ύφασμα.

Όσο η κόλλα είναι ακόμα υγρή φτιάχνουμε το ύφασμα να είναι ίσιο και όλες τις απαραίτητες διορθώσεις προσέχοντας να περισσεύει ύφασμα απο όλες τις πλευρές.
Αφού στεγνώσει η κόλλα παίρνουμε το κοπιδάκι και αρχίζουμε να καθαρίζουμε γύρω απο το τραπέζι το άχρηστο περισσευούμενο ύφασμα.

Τελικό στάδιο:
Για να σφραγίσουμε την κατασκευή και να μας κρατήσει για χρόνια περνάμε απο πάνω 3 στρώματα βερνικιούπολυουρεθάνης. Προσέχουμε να έχει στεγνώσει το κάθε στρώμα πριν περάσουμε το επόμενο.

Και είναι έτοιμο!!

Απίστευτο τι μπορείς να κάνεις μέσα σε ένα απόγευμα με ύφασμα κόλλα και βερνίκι!
Επίσης με την ίδια τεχνική μπορείτε να "παίξετε" και με άλλα έπιπλα του σπιτιού όπως καρέκλες.

ΠΗΓΗ
Αλλάξτε το παλιό τραπεζάκι σας μόνο με ύφασμα και κόλλα με την τεχνική Decoupage! Αλλάξτε το παλιό τραπεζάκι σας μόνο με ύφασμα και κόλλα με την τεχνική Decoupage! Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.