Πώς να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια σε λιγότερο από 5 λεπτά

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τον οδοντίατρό σας να μιλάει για την πλάκα. Είναι τα βακτηρίδια που προσκολλώνται στα δόντια. Η πλάκα είναι άχρωμη και επικίνδυνη. Προκαλεί τη διάσπαση του σμάλτου των δοντιών και την καταστροφή τους. Η πλάκα μπορεί να καταστρέψει και τα οστά που στηρίζουν τα δόντια όπως και τις ρίζες τους κάτω από τα ούλα.

Για να παρεμποδίσετε τη συσσώρευση της πλάκας, είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές καθημερινά και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα. Για επιπλέον προστασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω χειροποίητα στοματικά διαλύματα:

Χειροποίητο αντισηπτικό στοματικό διάλυμα. Αυτό το στοματικό διάλυμα είναι τόσο εύγευστο που σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να πιείτε ένα ποτηράκι. Ρίξτε 120ml αιθέριο έλαιο μέντας(αγοράστε το από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή φτιάξτε το δικό σας με ένα κουταλάκι του γλυκού (5ml) εκχύλισμα θυμαριού, 2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) εκχύλισμα σμύρνας και 5-10 σταγόνες εκχύλισμα δυόσμου σε ένα γυάλινο δοχείο μεγέθους πίντας. Για να το χρησιμοποιήσετε, ανακινείστε το καλά και γρήγορα στο στόμα για 30 δευτερόλεπτα, πριν το φτύσετε.

Διάλυμα με αιθέριο έλαιο. Αναμείξτε σε ένα γυάλινο μπουκάλι 1 φλιτζάνι απεσταγμένο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από ασβέστιο και μαγνήσιο, 2 κουταλάκια αιθέριου ελαίου μέντας και 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου γαρίφαλου. Ανακινείστε το γρήγορα και κάνετε γαργάρες για να αποκατασταθεί η στοματική σας υγιεινή.

Αντιβακτηριδιακό διάλυμα. Χρησιμοποιήστε αυτό το χειροποίητο στοματικό διάλυμα καθώς αποτοξινώνει, έχει αντιβακτηριδιακή δράση και είναι αποτελεσματικό καθώς μειώνει την πλάκα και τις περιοδοντικές ασθένειες. Αναμείξτε 2 σταγόνες ελαίου από τεϊόδεντρο, 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου από θυμάρι και ένα κουταλάκι ελαίου neem σε μισό φλιτζάνι με ζεστό νερό. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι για να γλυκάνετε τη γεύση. Ανακινείστε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε και το φτύσετε.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα
Πώς να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια σε λιγότερο από 5 λεπτά Πώς να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια σε λιγότερο από 5 λεπτά Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.