Γεμίζει διαρκώς το σπίτι σου σκόνη; Να πώς θα απαλλαγείς μια και καλή!

Ξεσκονίζεις όλο σου το σπίτι επιμελώς και ως δια μαγείας μετά από 2-3 μέρες είναι και πάλι γεμάτο σκόνη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από αυτό, συμφωνείς;

Υπάρχει άραγε τρόπος να απαλλαγείς από αυτή και να μη χρειάζεται διαρκώς να είσαι με το… ξεσκονόπανο στο χέρι; Διάβασε τα παρακάτω tips και ακολούθησέ τα:

1. Το κρεβάτι είναι μια από τις κυριότερες πηγές σκόνης στο σπίτι, για αυτό μην ξεχνάς να αλλάζεις τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες μία φορά την εβδομάδα.

2. Τίναζε συχνά τα μαξιλάρια του καναπέ, τα ριχτάρια και τα χαλάκια, καθώς πάνω τους συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες σκόνης.

3. Κάθε 2-3 μήνες θα πρέπει να καθαρίζεις το φίλτρο του κλιματιστικού σου.

4. Σκούπιζε πάντοτε με ηλεκτρική σκούπα (ακόμη κι όταν δεν έχεις χαλιά στο σπίτι), καθώς ρουφά εύκολα και γρήγορα τη σκόνη. Μην ξεχνάς να αλλάζεις τακτικά τη σακούλα!

5. Το απόλυτο καταφύγιο της σκόνης δεν είναι άλλο από τις ντουλάπες. Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά ότι χρειάζονται και αυτές το ξεσκόνισμά τους. Επιπλέον, όσα ρούχα δε χρησιμοποιείς συχνά, καλό θα ήταν να τα τοποθετήσεις σε ειδικές θήκες.

6. Μην καθαρίζεις τα έπιπλά σου με κοινά πανάκια, καθώς το μόνο που θα πετύχεις είναι να εξαπλωθεί η σκόνη παντού. Προτίμησε να επενδύσεις τα χρήματά σου σε πανάκια που τραβούν τη σκόνη με ηλεκτροστατική φόρτιση.

7. Αγόρασε aerostop και τοποθέτησέ τα στις πόρτες και τα παράθυρα. Σφραγίζοντάς τα καλά, δε θα περνά αέρας και έξτρα σκόνη μέσα στο σπίτι.

8. Όσο βάζεις σκούπα ή ξεσκονίζεις καλό θα ήταν να αφήνεις ανοιχτό τον απορροφητήρα στην κουζίνα. Τα φίλτρα του θα αιχμαλωτίσουν τη σκόνη και η δουλειά σου θα έχει νόημα. Φυσικά μην ξεχνάς να αλλάζεις συχνά το φίλτρο του απορροφητήρα!

Smart tip: Και για το τέλος σου αφήσαμε ένα σούπερ κόλπο για να παγιδεύσεις τη σκόνη και να χαρίσεις στα έπιπλά σου μοναδική λάμψη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρίξεις σε ένα βρεγμένο και στραγγισμένο πανάκι λίγη ποσότητα baby oil και να περάσεις με αυτό τα έπιπλά σου.
ΠΗΓΗ
Γεμίζει διαρκώς το σπίτι σου σκόνη; Να πώς θα απαλλαγείς μια και καλή! Γεμίζει διαρκώς το σπίτι σου σκόνη; Να πώς θα απαλλαγείς μια και καλή! Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5
Από το Blogger.