Το πιο απλό γιατροσόφι για το λειχήνα στόματος

Ο ομαλός λειχήνας είναι μία χρόνια νόσος άγνωστης αιτιολογίας, στην οποία πιστεύεται ότι εμπλέκονται ανοσολογικοί μηχανισμοί.

Παρουσιάζει εξάρσεις και υφέσεις, και πιθανώς επηρεάζεται από το στρες. Δεν είναι επικίνδυνη, ούτε μεταδοτική.

Η νόσος αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά, μπορεί όμως να επανεμφανισθεί. Το φαρμακευτικό σχήμα καθορίζεται από τον θεράποντα γιατρό, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη μορφή της νόσου (παρουσιάζεται σε πολλές μορφές) και διαρκεί συνήθως από έναν έως δύο μήνες.

Αν έχετε την τάση να εμφανίζετε λειχήνες στο πρόσωπό σας, δηλαδή κόκκινα, ξερά και τραχιά στίγματα στα μάγουλα, το σαγόνι και τη μύτη, αλλά δεν θέλετε να πάρετε κάποιο θεραπευτικό σκεύασμα με κορτιζόνη, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι στην κουζίνα σας υπάρχει ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε εύκολα το πρόβλημα: το άμυλο που περιέχεται στις πατάτες.

Μόλις εμφανιστούν οι λειχήνες, κόψτε μια φέτα ωμής πατάτας και τρίψτε τους με αυτήν.

Επαναλαμβάνοντας 2-3 φορές καθημερινά τη διαδικασία, θα δείτε τους λειχήνες να «σβήνουν», λόγω της καταπραϋντικής και μαλακτικής επίδρασης που έχει το άμυλο της πατάτας.
ΠΗΓΗ
Το πιο απλό γιατροσόφι για το λειχήνα στόματος Το πιο απλό γιατροσόφι για το λειχήνα στόματος Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.