Πεζοπόρος επιβίωσε επτά εβδομάδες στα Ιμαλάια. Βρέθηκε καλυμμένος με σκουλήκια, δίπλα του η νεκρή σύντροφός του

Ένας 21χρονος πεζοπόρος από την Ταϊβάν που είχε εξαφανιστεί πριν από επτά εβδομάδες στα Ιμαλάια, βρέθηκε ζωντανός. Στο πλάι του εντοπίστηκε και η 19χρονη σύντροφός του, η οποία όμως είχε αποβιώσεις τρεις ημέρες νωρίτερα.
Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν το ζευγάρι σε φαράγγι που βρισκόταν σε υψόμετρο 2.600 μέτρων, κοντά στο χωριό Τιμπλίνγκ του Νεπάλ. Οι γιατροί μετέφεραν τον 21χρονο Λιάνγκ Σενγκ Γουέχ και το άψυχο σώμα της Λιού Τσε Τσαν στο Νοσοκομείο του Κατμαντού, με τον πρώτο να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το ζευγάρι είχαν αναχωρήσει από την περιοχή Νταντίνγκ με σκοπό να φτάσουν σε κάποια βουνοκορφή των Ιμαλαίων, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν επικίνδυνες. Οι δυο τους γλίστρησαν σε κάποιο απότομο μονοπάτι και βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε ένα φαράγγι, μην μπορώντας να σκαρφαλώσουν πίσω στο πέρασμα που ακολουθούν ορειβάτες και πεζοπόροι.

Επί εφτά εβδομάδες, τα σωστικά συνεργεία διεξήγαγαν έρευνες σε διάφορα σημεία που θα μπορούσαν να βρίσκονται οι δύο νέοι. Τελικά, κάτοικοι εντόπισαν τους Ταϊβανέζους πεζοπόρους και κάλεσαν άμεσα τις αρχές. Στο σημείο έφτασε ελικόπτερο με τους μετέφερε στο Κατμαντού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουέχ, αν και είχε χάσει 30 κιλά, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ γνωστοποίησε ότι επιβίωνε πίνοντας νερό και τρώγοντας αλάτι. Το σώμα του ωστόσο είχε καλυφθεί με σκουλήκια, τα οποία κατέτρωγαν το σώμα του.


ΠΗΓΗ
Πεζοπόρος επιβίωσε επτά εβδομάδες στα Ιμαλάια. Βρέθηκε καλυμμένος με σκουλήκια, δίπλα του η νεκρή σύντροφός του Πεζοπόρος επιβίωσε επτά εβδομάδες στα Ιμαλάια. Βρέθηκε καλυμμένος με σκουλήκια, δίπλα του η νεκρή σύντροφός του Reviewed by agathi strange on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.