ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ! Ύποπτα καθίσματα στο μετρό (photo + video)

Στο μετρό της Πόλης του Μεξικού το ανδρικό μόριο έχει την τιμητική του.

Σ΄έναν συρμό, υπάρχει ένα κάθισμα, ειδικά διαμορφωμένο για το σύμβολο της ανδρικής γονιμότητας…

Όπως αναφέρει το BBC «το κάθισμα του πέους» χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλο, άβολο, ταπεινωτικό αλλά και ενοχλητικό από τον ανδρικό πληθυσμό.

Το… προεξέχον πέος και το στήθος που απεικονίζεται στο συγκεκριμένο κάθισμα φέρνει σε αμηχανία τους άνδρες αν και δεν σχεδιάστηκε γι΄αυτό το λόγο. Στόχος του είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν ο γυναίκες την σεξουαλική παρενόχληση.

«Είναι δυσάρεστο να κάθεστε εδώ, όμως αυτό δεν συγκρίνεται με την σεξουαλική βία που βιώνουν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους», γράφει σ΄ένα σημείο του καθίσματος.

«Το κάθισμα του πέους» δεν είναι μόνιμο. Τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας των γυναικών του ΟΗΕ και των αρχών της Πόλης του Μεξικού με το ανάλογο hashtag #NoEsDeHombres, που στόχο έχει να αναδείξει τη σεξουαλική παρενόχληση στην οποία υπόκεινται οι γυναίκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο ΥουTube υπάρχει και το ανάλογο βίντεο το οποίο τις τελευταίες δέκα ημέρες είχε 700 χιλιάδες κλικ. Κάποιοι Μεξικανοί επαίνεσαν την ιδέα του ΟΗΕ ενώ άλλοι την θεώρησαν σεξιστική και άδικη για τους άνδρες.




ΠΗΓΗ
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ! Ύποπτα καθίσματα στο μετρό (photo + video) ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ! Ύποπτα καθίσματα στο μετρό (photo + video) Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.