Αυτός είναι ο 22χρονος που σταμάτησε παγκόσμια κυβερνοεπίθεση…

Κατάφερε να γίνει ο «ήρωας κατά λάθος» μέσα σε λίγες ώρες όταν βρήκε τον τρόπο να σταματήσει την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν 150 χώρες και περισσότερα από 200.000 χρήστες.

Ο 22χρονος ονομάζεται Μάρκους Χάτσινς και όπως αποκάλυψε συνεργάζεται ήδη με ειδική κυβερνητική ομάδα για να αποτρέψει δεύτερο ιό, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Μάρκους ζει σε μια παραθαλάσσια πόλη της Βρετανίας και εμπόδισε την εξάπλωση του WannaCry σε ολόκληρο τον κόσμο, σταματώντας απροσδόκητα το κακόβουλο λογισμικό.

«Υπάρχει μία πιθανότητα να μην μπορούμε να αποτρέψουμε το επόμενο χτύπημα», δήλωσε στην Daily Mail.

Παρόλο, που οι προϊστάμενοί του τον έχουν ανταμείψει με ταξίδι στο Λος Αντζελες για τη γενναία του προσπάθεια, ο Μάρκους φοβάται πως θα αντιμετωπίσει την εκδίκηση των χάκερς.

Ο Μάρκους, που είναι γνωστός ως Malware Tech, όπως αναφέρει η Telegraph, ζει στο βόρειο Ντέβον. Η μητέρα του και ο πατέρας του εργάζονται στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής βιομηχανίας και έχει έναν μικρότερο αδελφό.

«Πιο πολύ ασχολούμαι με τεχνολογικά θέματα, ωστόσο, ασχολούμαι με το σερφ και ταξιδεύω. Συνήθως ταξιδεύω σε μέρη για δουλειά και κάποιες μέρες απολαμβάνω τη θάλασσα», λέει.

«Εργάζομαι όσο θέλω να εργάζομαι. Είμαι φαν της πίτσα επειδή με ένα τηλέφωνο είναι σπίτι σου. Σε περίπτωση που μαγειρέψω, σπαταλάω μόνο 20 λεπτά», αναφέρει ο Μάρκους.
Αυτός είναι ο 22χρονος που σταμάτησε παγκόσμια κυβερνοεπίθεση… Αυτός είναι ο 22χρονος που σταμάτησε παγκόσμια κυβερνοεπίθεση… Reviewed by agathi strange on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.