Πως μπορούν να πάρουν μέχρι 7.200 ευρώ μακροχρόνιοι άνεργοι

Νέο πρόγραμμα-ανάσα για χιλιάδες ανέργους που βρίσκονται έως πέντε χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση προσφέρει το υπουργείο Εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ.

Η νέα, πολυαναμενόμενη δράση αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Ιουνίου.

Το νέο προσωπικό θα εργαστεί για 12 μήνες με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για ένα ακόμη έτος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα προηγηθούν όσοι βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης (55 έως 67 ετών) και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Οι ωφελούμενοι (10.500) θα προσληφθούν, κατά κύριο λόγο, στους δήμους και σε άλλους φορείς του Δημοσίου με μηνιαίες απολαβές περίπου 600 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος, όπως έχει δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, είναι να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου.

Για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα πρέπει:
Να είναι άνεργοι επί τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
Να εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.
Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.
Να μην είναι ανάπηροι σε ποσοστό άνω του 67% κατά την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση.
Παράλληλα, θα πρέπει ο χρόνος που τους υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού ημερών εργασίας για τη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος λόγω γήρατος στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να μην υπερβαίνει τα πέντε χρόνια ή τα 1.500 ημερομίσθια.
Πως μπορούν να πάρουν μέχρι 7.200 ευρώ μακροχρόνιοι άνεργοι Πως μπορούν να πάρουν μέχρι 7.200 ευρώ μακροχρόνιοι άνεργοι Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.