Τα μυστήρια των αριθμών!

Δεν ξέρω πώς τα πας με τα μαθηματικά, αλλά μην αγχώνεσαι, δεν πρόκειται να σου βάλω καμμιά εξίσωση να λύσεις, ούτε κανένα πρόβλημα.

Ξέρεις από αυτά που μας έβαζε ο δάσκαλος στο δημοτικό με εκείνες τις δεξαμενές που γεμίζανε ενώ από κάπου έχαναν νερό, κι εσύ έπρεπε να βρεις σε πόση ώρα θα γεμίσουν. Και όχι, η απάντηση «ας κλείσει κάποιος αυτή την τρύπα επιτέλους» δεν ήταν η σωστή.

Λοιπόν, έχεις σκεφτεί ποτέ, ότι κάποιους αριθμούς τους βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας; Σε μονάδες μέτρησης, μυθολογίες, θρησκείες, φιλοσοφία, μουσική, ιατρική; Οι αριθμοί αυτοί είναι το 12 και το 7

Πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα:

12
Οι θεοί του Ολύμπου κατά την αρχαιοελληνική μυθολογία, Οι άθλοι του Ηρακλή, Οι Απόστολοι του Χριστού, Οι μήνες του χρόνου, Η ημέρα αποτελείται από δύο 12ωρα, Τα ζώδια του δυτικού αλλά και Κινέζικου ωροσκοπίου, Τα κουμπιά σε ένα ψηφιακό τηλέφωνο, Τα function keys στο pc (F1-F12), Ο θώρακάς μας έχει 12 σπονδύλους και 12 ζεύγη πλευρών, Ένα πόδι (Αγγλική μονάδα μέτρησης μήκους) αποτελείται από 12 ίντσες, Το λεπτό μας έντερο έχει μήκος 12 ίντσες (30cm), Οι φυλές του Ισραήλ.

Ο Δεκέμβριος είναι ο 12ος μήνας του χρόνου, και συμβολίζει το τέλος του παλιού και την προετοιμασία για το καινούργιο, ενώ η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει 12 αστέρια τα οποία συμβολίζουν τις αρχές ενότητα-αδελφοσύνη - αρμονία των λαών της.

7
Οι μέρες της εβδομάδας, Την 7η μέρα του κατακλυσμού ο Νώε έστειλε ένα περιστέρι το οποίο ταξίδεψε 7 μέρες και 7 νύχτες μέχρι να γυρίσει στην κιβωτό, Τα μυστήρια της Εκκλησίας, Τα θαύματα του Χριστού, Τα θαύματα του κόσμου, Οι ευχές που περιέχει το «Πάτερ ημών», Η επτάφωτη λυχνία του Μωυσή, Τα έτη αφθονίας και λιμού στο όνειρο του Φαραώ, Οι Σοφοί της αρχαιότητας, Η εκπαίδευση των Σπαρτιατών άρχιζε στα επτά τους χρόνια, Η Ρώμη αλλά η Κωνσταντινούπολη χτίστηκαν πάνω σε επτά λόφους, Τα χρώματα του ουράνιου τόξου, Οι νότες και στη δυτική και στη βυζαντινή κλίμακα, Τα φωνήεντα στο ελληνικό αλφάβητο, Η ουδέτερη τιμή του ph μεταξύ όξινου και αλκαλικού, οι αυχενικοί σπόνδυλοι σε όλα σχεδόν τα θηλαστικά, Επτά επί Θήβας τραγωδία του Αισχύλου, Τα έτη ..γρουσουζιάς αν σπάσεις καθρέπτη, Οι τέχνες, Ο μυστικός αριθμός του James Bond (007).

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το «επτά» μυστήριο και ιερό αριθμό, διότι είναι άθροισμα του τρία (τρίγωνο) και του τέσσερα (τετράγωνο), δηλαδή εκφράζει τα δύο τέλεια γεωμετρικά σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.

Το επτά δεν είναι γινόμενο άλλων αριθμών και συμβόλιζε την τελειότητα. Στο ελληνικό αλφάβητο αντιστοιχεί στο γράμμα ζ, και συμβολίζει τη «ζεύξη δυνάμεων» και τη «ζωή» ενώ υπάρχει και στο σημιτικό αλφάβητο, ονομάζεται zayin, δηλαδή weapon/sword (όπλο, ξίφος).

Άλλοι πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι εντελώς τυχαία, άλλοι ότι έχουν συγκεκριμένο συμβολισμό, ενώ υπάρχει και η αριθμολογία, η οποία υποστηρίζει ότι κάθε αριθμός στέλνει δονήσεις στο σύμπαν αλλά και ότι το σύμπαν επικοινωνεί μαζί μας μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων. Ο Πλάτωνας έλεγε, ότι οι αριθμοί εμπεριέχουν τον υψηλότερο βαθμό γνώσης.

Σύμφωνα με την αριθμολογία λοιπόν, οι αριθμοί συμβολίζουν:

1 ηγεσία, 2 συντροφικότητα, 3 καλή τύχη, 4 σταθερότητα, 5 γάμος, 6 ομορφιά,

7 τελειότητα, 8 αφθονία, 9 σοφία, 10 ολοκλήρωση, 11 πνευματικότητα, 12 κοσμική τάξη.

Κάποιοι αριθμοί θεωρούνται γούρικοι, κάποιοι άλλοι φέρνουν γρουσουζιά, κάποιοι επιλέγουν «τυχερούς αριθμούς» σε πινακίδες αυτοκινήτων ή στο δρόμο που θα είναι το σπίτι τους, ενώ πολλά ξενοδοχεία στο εξωτερικό, δεν έχουν 13ο όροφο αφού θεωρείται «γρουσούζικος», και έτσι από το 12ο πηγαίνουν κατευθείαν στο 14ο. Όσο για τους Γιαπωνέζους, θεωρούν το 4 «bad luck number», και έτσι όπου μπορούν το παραλείπουν.
Τα μυστήρια των αριθμών! Τα μυστήρια των αριθμών! Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.