Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για Ερντογάν! Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ…

Ανατροπή και έκπληξη προκάλεσε η ανακάλυψη Τούρκων ερευνητών ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Cezmi Yurtseve, ο εξισλαμισμό των Ποντίων έφερε και αλλαγές στο δημογραφικό χαρακτήρα του Πόντου, με αποτέλεσμα πολλά ελληνικά ονόματα χωριών να αντικατασταθούν με τουρκικά. Ο ερευνητής, για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, έχει παραθέσει στοιχεία από το αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του συγκεκριμένο χωριού, στα οποία φαίνεται ότι ο προπάππους του Τούρκου προέδρου ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

Ο ίδιος ο Ερντογάν επιθυμεί να ξεχάσει την καταγωγή του και μάλιστα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε αναφερθεί με προσβλητικό τρόπο για αυτήν.

Άλλωστε, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει σημασία από που κατάγεται κάποιος, αλλά τι θρησκεία υπηρετεί, όπως είχε σημειώσει παλαιότερα σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη:"Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι. Ο δικός μου παππούς μού είπε ότι, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτάνε 'σε ποιον Θεό πιστεύεις;', 'ποιος είναι ο προφήτης σου;' και 'ποια είναι η θρησκεία σου;'. Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή.

Ύστερα από αυτά, όταν ρωτούν εσένα ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, εσύ να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς τον δρόμο σου".
ΠΗΓΗ
Loading...
    Blogger Comment
    Facebook Comment