Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για Ερντογάν! Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ…

Ανατροπή και έκπληξη προκάλεσε η ανακάλυψη Τούρκων ερευνητών ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Cezmi Yurtseve, ο εξισλαμισμό των Ποντίων έφερε και αλλαγές στο δημογραφικό χαρακτήρα του Πόντου, με αποτέλεσμα πολλά ελληνικά ονόματα χωριών να αντικατασταθούν με τουρκικά. Ο ερευνητής, για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, έχει παραθέσει στοιχεία από το αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του συγκεκριμένο χωριού, στα οποία φαίνεται ότι ο προπάππους του Τούρκου προέδρου ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

Ο ίδιος ο Ερντογάν επιθυμεί να ξεχάσει την καταγωγή του και μάλιστα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε αναφερθεί με προσβλητικό τρόπο για αυτήν.

Άλλωστε, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει σημασία από που κατάγεται κάποιος, αλλά τι θρησκεία υπηρετεί, όπως είχε σημειώσει παλαιότερα σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη:



"Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι. Ο δικός μου παππούς μού είπε ότι, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτάνε 'σε ποιον Θεό πιστεύεις;', 'ποιος είναι ο προφήτης σου;' και 'ποια είναι η θρησκεία σου;'. Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή.

Ύστερα από αυτά, όταν ρωτούν εσένα ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, εσύ να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς τον δρόμο σου".
ΠΗΓΗ
Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για Ερντογάν! Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ… Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για Ερντογάν! Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ… Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5
Από το Blogger.