ΒΙΝΤΕΟ: «Άξεστοι, ανατολίτες που γεννοβολούν οι έποικοι…» Καυστικός ο Αρχιεπίσκοπος.


Το Κυπριακό, η Οικονομία και οι επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές μεταξύ των θεμάτων επί των οποίων τοποθετήθηκε ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΡΙΚ – «Δεν πάμε καλά στο Κυπριακό» είπε ο Μακαριότατος σημειώνοντας όσον αφορά τους εποίκους ότι πρόκειται για άξεστους που δε θα γίνουν ποτέ Ευρωπαίοι – Δεν έδωσε σαφή απάντηση για τον δικό του «εκλεκτό» στις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές – Απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται ότι είναι περισσότερο επιχειρηματίας παρά κληρικός

«Ανατολίτες, άξεστοι οι έποικοι…»
 Κληθείς να τοποθετηθεί επί του Κυπριακού ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επεσήμανε ότι δεν πάμε καλά και ότι η Τουρκία θέλει τα πάντα. Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί να πάμε να κάνουμε μία συμφωνία εάν αυτή δεν θα είναι καλύτερη από τα σημερινά δεδομένα. Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των εποίκων είπε: «Είναι ανατολίτες, άξεστοι και δε θα γίνουν ποτέ Ευρωπαίοι…. Μόνο γεννοβολούν…».
Επεσήμανε επίσης τη διαφωνία του σε αρκετά σημεία με τη γραμμή που ακολουθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε στάση.
«Δεν έχω αλλεργία με κανένα κόμμα…»
Ο Αρχιεπίσκοπος κλήθηκε από τον Σταύρο Κυπριανού και τη Σταυριανή Κωνσταντίνου να απαντήσει στο ποιον θα στηρίξει η Εκκλησία στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές για να απαντήσει ότι «η Εκκλησία επιθυμεί να εκλεγεί ο καλύτερος επί του εθνικού θέματος».
Σε ειδική ερώτηση εάν θα μπορούσε να στηρίξει υποψήφιο της αριστεράς, ο Μακαριότατος είπε με αρκετή δόση χιούμορ «Δεν έχω αλλεργία με κανένα κόμμα».
«Αντί κληρικός… CEO…
Ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς σχετικά –δεδομένης και της κριτικής που του ασκείται ότι ασχολείται κυρίως με τις επιχειρήσεις- είπε ότι είναι πρώτα κληρικός και μετά όλα τα άλλα.
«Ασφαλώς υπέρ της δωρεάς οργάνων η Εκκλησία»
Ο Αρχιεπίσκοπος διασαφήνισε και τη θέση της Εκκλησίας της Κύπρου για τη δωρεά οργάνων επισημαίνοντας ότι «ασφαλώς και είναι υπέρ». Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά απάντησε ότι και ο ίδιος θα μπορούσε να δωρίσει τα όργανα του.
Δείτε το βίντεο με τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ Πρώτη Γραμμή.

cyprustimes.com
ΒΙΝΤΕΟ: «Άξεστοι, ανατολίτες που γεννοβολούν οι έποικοι…» Καυστικός ο Αρχιεπίσκοπος. ΒΙΝΤΕΟ: «Άξεστοι, ανατολίτες που γεννοβολούν οι έποικοι…» Καυστικός ο Αρχιεπίσκοπος. Reviewed by olablogs on 10:30 Rating: 5
Από το Blogger.