Τα βότανα που μειώνουν τα συμπτώματα της Αρθρίτιδας

Δείτε μερικές «μαγικές» τροφές, που μπορούν να σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που σας δημιουργεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τη Συμπληρωματική και Εναλλακτική Ιατρική (NCCAM),δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι η χρήση συγκεκριμένων βοτάνων ή μπαχαρικών αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Τούτου λεχθέντος, μια σειρά από βότανα και μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και, τουλάχιστον βάσει των μέχρι στιγμής ερευνών αλλά και προσωπικών εμπειριών από ασθενείς, έχουν θετική δράση στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Τζίντζερ

Η τζιντζερόλη (gingerol) είναι η βασική χημική ένωση στο τζίντζερ, του δίνει την ξεχωριστή του γεύση και πολλές από τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η τζιντζερόλη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της φλεγμονής των αρθρώσεων.

Κουρκούμη

Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα αιθέρια έλαια στην κουρκούμη έχουν ιδιότητες κατά της αρθρίτιδας. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση κουρκούμης μπορεί να έχει αντιβακτηριακές, αντικαρκινικές, καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Πράσινο τσάι

Αποδεικτικά στοιχεία από μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχει το πράσινο τσάι (το οποίο είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά) μπορούν να καταστείλουν την ανοσοαπόκριση του οργανισμού και ως εκ τούτου να περιορίσουν τη φλεγμονή. Αυτό είναι σημαντικό, διότι η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια νόσος στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο και πρήξιμο.

Κανέλα

Έρευνα που έγινε σε ποντίκια και δημοσιεύθηκε το 2012 στην επιστημονική επιθεώρηση BMC Complementary & Alternative Medicine, έδειξε ότι το εκχύλισμα κανέλας μπορεί να μειώσει σημαντικά τις ουσίες που προκαλούν φλεγμονή και βλάβη των ιστών.

Σκόρδο

Έρευνα του 2013, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Food and Chemical Toxicology, έδειξε ότι το σκόρδο διαθέτει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, διότι αναστέλλει την παραγωγή των φλεγμονωδών ουσιών που είναι γνωστές ως κυτοκίνες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η θέρμανση του εκχυλίσματος σκόρδου θέρμανσης μειώνει σημαντικά τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Μαύρο πιπέρι

Οι πιπεριές χρησιμοποιούνται ευρέως για την καταπολέμηση του πόνου και του οιδήματος στις παραδοσιακές φυσικές θεραπείες. Για παράδειγμα, η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει τις πιπεριές καυτερές, χρησιμοποιείται σε αλοιφές και κρέμες ως θεραπεία της αρθρίτιδας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010 στην επιστημονική επιθεώρηση Natural Product Communications, έδειξε ότι πολλές από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βρίσκονται στην καψαϊκίνη βρίσκονται επίσης και στο μαύρο πιπέρι.
ΠΗΓΗ
Τα βότανα που μειώνουν τα συμπτώματα της Αρθρίτιδας Τα βότανα που μειώνουν τα συμπτώματα της Αρθρίτιδας Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.