Το ξέρατε αυτό για τα κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου;

Για πολλούς αιώνες, ο ιστορικός πύργος του Λονδίνου, στη βόρεια όχθη του ποταμού Τάμεση, φυλάγεται από κοράκια. Αυτά τα φτερωτά πλάσματα λαμβάνουν την πιο βασιλική μεταχείριση. Παρακολουθούνται από υπηρέτες, ταΐζονται με κρέας που αγοράζεται τακτικά από την κοντινή αγορά Smithfield, ενώ υγεία τους παρακολουθείται προσεκτικά. Αλλά δεν τους επιτρέπεται ποτέ να εγκαταλείψουν το έδαφος του Πύργου…

Τα άγρια ​​κοράκια ζουν στον Πύργο εδώ και αιώνες. Σύμφωνα με τη λαογραφία, έφτασαν εδώ εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς των πτωμάτων των πολλών εχθρών του Κορανίου που εκτελέστηκαν στον Πύργο. Η πρακτική της διατήρησης των πτηνών σε αιχμαλωσία για να προστατεύσουν το στέμμα πηγαίνει πίσω, στην εποχή του βασιλιά Καρόλου Β’.

Ο θρύλος λέει ότι ο βασιλικός αστρονόμος, John Flamsteed παραπονέθηκε στον βασιλιά ότι τα πουλιά εμπόδιζαν τις παρατηρήσεις του, γεγονός που ώθησε εκείνον να διατάξει το θάνατό τους. Τότε τον συμβούλευσαν ότι εάν τα κοράκια έφευγαν από τον Πύργο, μια μεγάλη καταστροφή θα έπληττε τη Βασιλεία. Ο βασιλιάς άλλαξε τότε γνώμη και αποφάσισε ότι τουλάχιστον έξι κοράκια έπρεπε να παραμείνουν για να φυλάνε τον Πύργο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστορικό Geoff Parnell, τα κοράκια βρίσκονται στον Πύργο από το 1800, ενδεχομένως ως “κατοικίδια” του προσωπικού. Πάντως μέχρι σήμερα στον Πύργο παίρνουν τον μύθο πολύ σοβαρά. Έξι κοράκια υπάρχουν πάντα εδώ και ένα έβδομο επίσης, σε περίπτωση ανάγκης.

Εκτός από τα κομμένα φτερά τους, που τα καθιστούν ανίκανα να φύγουν, τα πουλιά ζουν βασιλικά, ενώ θεωρούνται μέλη της βασιλικής οικογένειας. Τρέφονται με φρέσκα φρούτα, τυρί, βραστά αυγά και νωπά κρέατα, ενώ λαμβάνουν βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα.
ΠΗΓΗ
Το ξέρατε αυτό για τα κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου; Το ξέρατε αυτό για τα κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου; Reviewed by Unknown on 14:09 Rating: 5
Από το Blogger.