Πως να εκτοξεύσετε τα επίπεδα της ντοπαμίνης σας ώστε να αποβάλλεται το άγχος και να νιώθετε ευτυχισμένοι συνέχεια!

Η ντοπαμίνη είναι μια από τις πιο σημαντικές ορμόνες. Συγκεκριμένα είναι υπεύθυνη για το να αισθανόμαστε καλά. Όταν το επίπεδο της σημαντικής αυτής ουσίας πέφτει, έχουμε μια έντονη αίσθηση θλίψης και αγωνίας. Εμείς ξέρουμε πώς να αυξήσετε τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό. Έτσι, όταν η διάθεσή σας πέφτει γρήγορα αυτές οι αποδεδειγμένες συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τις αισθήσεις σας.
Άσκηση ©  Κάθε φυσική δραστηριότητα διεγείρει την έκκριση ενδορφίνης, ντοπαμίνης και σεροτονίνης. Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το άγχος και να απαλλαγείτε από την απογοήτευση και την κούραση. Απλά φροντίστε να επιλέξετε ένα άθλημα που μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά.
Αποτοξίνωση σώματος ©  Η συσσώρευση των βακτηρίων και των τοξινών στο σώμα εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και αναστέλλει την παραγωγή της ντοπαμίνης. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι κάνετε αποτοξίνωση συχνά. Απλά ετοιμάστε το αγαπημένο σας ποτό αποτοξίνωσης και απολαύστε τα οφέλη του.
Μην εθιστείτε ©  Ο εθισμός στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τσιγάρα, τον καφέ ή τα ψώνια μπορεί να μας φέρει μόνο μια προσωρινή ευχαρίστηση. Ωστόσο, αυτές οι κακές συνήθειες δεν παρέχουν μόνιμη λύση στα προβλήματα. Ένα μείζον θέμα με τη χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ για να ξεφύγει κανείς από ένα συναισθηματικό πόνο είναι ότι αυτή η διαφυγή είναι πολύ βραχύβια. Αργότερα μπορεί να αισθάνεστε ακόμα χειρότερα από πριν. Γι ‘αυτό μην αφήνετε τις μικρές χαρές να σας παρασύρουν και προσπαθήστε να απολαύσετε τα απλά πράγματα στη ζωή.
Ακούστε μουσική Ένας από τους ευκολότερους και πιο γρήγορος τρόπους για να ενισχύσετε τα επίπεδα των ορμονών που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, είναι να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική. Μόλις λίγα λεπτά στο άκουσμα των αγαπημένων σας τραγουδιών μπορεί να σας κάνουν χαρούμενους και πιο αισιόδοξους.
Συναντήστε τους φίλους σας πιο συχνά © WARNER BROS. TELEVISION Ένας εύκολος τρόπος για να ενισχυθεί η ντοπαμίνη είναι να κουβεντιάζετε με τους φίλους και τους συγγενείς σας πιο συχνά. Ακόμα και αν είστε εσωστρεφής από τη φύση σας, συναναστραφείτε με τα πιο κοντινά και αγαπημένα πρόσωπα μια στο τόσο. Αυτό θα κάνει τεράστια διαφορά.
Να είστε δημιουργικοί ©  Η δημιουργική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλό σας. Ωστόσο, το να είστε δημιουργικοί, δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκη πως θα πρέπει να είστε παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης ή γλύπτης. Δοκιμάστε τη ζωγραφική, το τραγούδι, το μαγείρεμα ή τις χειροτεχνίες και θα δείτε ότι θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα!
Αυξήστε την τυροσίνη © Η τυροσίνη αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την σύνθεση της ντοπαμίνης. Τρώγοντας τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τυροσίνη όχι μόνο θα αυξήσετε την αντίστασή σας στο στρες αλλά θα αισθανθείτε καλύτερα. Μεγάλο μέρος αυτής της ουσίας βρίσκεται στα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τις μπανάνες, το καρπούζι, το πράσινο τσάι και στη μαύρη σοκολάτα. Το κόκκινο κρασί, ωστόσο, περιέχει τις χημικές ουσίες που αυξάνουν την ευαισθησία των υποδοχέων στη ντοπαμίνη. Έτσι, εάν θέλετε να ενισχύσετε τη διάθεσή σας, μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι να πιείτε κόκκινο κρασί με μαύρη σοκολάτα.
Κάντε διαλογισμό © Ο διαλογισμός αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης με διαφορετικό τρόπο από ό, τι η σωματική άσκηση. Όταν είστε πλήρως χαλαροί, το σώμα σας απελευθερώνει περισσότερη ψυχική ενέργεια. Με τη σειρά της, αυξάνει την παραγωγή των ορμονών που σας κάνουν να νιώθετε καλά. Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου για τις δουλειές σας © Nick
Καθορίστε τους στόχους και τις εργασίες σας καθημερινά γράφοντάς τα σε ένα χαρτί και τοποθετήστε το σε περίοπτη θέση. Μόλις πραγματοποιήσετε μια δουλειά, διαγράψτε την από τον κατάλογο και συνεχίστε με τις επόμενες. Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα, αυτό θα σας φτιάξει τη διάθεση.
Κοιμηθείτε αρκετά © Όταν κοιμάστε, το σώμα σας αρχίζει να παράγει ορμόνες και ουσίες που μπορεί να αυξήσουν το επίπεδο της ντοπαμίνης. Επιπλέον, ένας υγιής και ξεκούραστος ύπνος είναι ευτυχία από μόνος του.
Πως να εκτοξεύσετε τα επίπεδα της ντοπαμίνης σας ώστε να αποβάλλεται το άγχος και να νιώθετε ευτυχισμένοι συνέχεια! Πως να εκτοξεύσετε τα επίπεδα της ντοπαμίνης σας ώστε να αποβάλλεται το άγχος και να νιώθετε ευτυχισμένοι συνέχεια! Reviewed by olablogs on 20:30 Rating: 5
Από το Blogger.