Τώρα το Καλοκαίρι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τις μύγες. Να ΠΩΣ θα απαλλαγείτε από αυτές!

Οι μύγες μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικές καθώς είναι συνεχώς γύρω μας, και ενώ κουνάμε τα χέρια μας για να φύγουν, συνεχίζουν να να επιστρέφουν!

Επιπλέον, ζουν για περίπου ένα μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου διαρκώς πολλαπλασιάζονται, και ο αγώνας εναντίον τους δεν είναι καθόλου εύκολος.

Ωστόσο, υπάρχουν απολύτως αποτελεσματικοί φυσικοί τρόποι για να απαλλαγούμε από αυτά τα ενοχλητικά έντομα. Έχουν επίσης τις δικές τους φυσικές αδυναμίες, οπότε αν τις γνωρίζετε, μπορείτε εύκολα να τις εξαλείψει. Έλκονται από τη μυρωδιά και το φως, και έτσι βότανα και αιθέρια έλαια με έντονες μυρωδιές μπορεί να χρησιμεύσουν ως φυσικά εντομοαπωθητικά.

Σας προτείνουμε 4 τρόπους για να απομακρύνετε με φυσικό τρόπο τις μύγες:


Γαρύφαλλο και λεμόνι

Οι μύγες μισούν την μυρωδιά του γαρίφαλου, και όταν συνδυάζεται με λεμόνι, αποκτάτε ένα ισχυρό, ασφαλές, φυσικό απωθητικό μυγών.

Θα χρειαστείτε:
Λεμόνι
Γαρίφαλο

Θα πρέπει να κόψετε το λεμόνι στη μέση, και να κολλήσετε τα γαρύφαλλα μέσα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το λεμόνι στο τραπέζι σας και δε θα έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα με τις μύγες!


Απωθητικό Σπρέι

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις μύγες χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό απωθητικό σπρέι. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα απωθητικά σπρέι της αγοράς, καθώς είναι γεμάτα από χημικές ουσίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια, όπως λεμονόχορτο και μέντα.

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές υγρό σαπούνι πιάτων, αραιωμένο
10-12 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
10-12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου
μπουκάλι ψεκασμού
1 φλιτζάνι νερό

Ανακατεύουμε το νερό και το υγρό πιάτων στο μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, προσθέστε 10 έως 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, και 10 έως 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου. Κλείστε το μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε και ψεκάστε όλο το σπίτι σας. Επίσης, για να αποτρέψετε τις μύγες, ψεκάστε με αυτό μείγμα κάθε 2 εβδομάδες.

Μυγοπαγίδα

Για να ετοιμάσετε μυγοπαγίδα, μπορείτε να συνδυάσετε μηλόξυδο και υγρό πιάτων σε ένα βάζο. Μπορείτε επίσης να βάλετε σάπια κομμάτια φρούτων σε ένα μπολ, να το καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα, και να κάνετε αρκετές τρύπες σε αυτό.

Θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια μηλόξιδο
Μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων
βάζο
πλαστικό περιτύλιγμα
Οδοντογλυφίδα

Ρίχνουμε το μηλόξιδο στο βάζο, προσθέστε το υγρό σαπούνι πιάτων, και στη συνέχεια τεντώστε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα πάνω από το στόμιο του βάζου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να κάνετε τρυπήματα σε αυτό.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την παγίδα στο σπίτι ή την αυλή. Η έντονη μυρωδιά της ζύμωσης θα τις προσελκύσει και θα εισέλθουν στην παγίδα.

Το πλαστικό περιτύλιγμα θα χρησιμεύσει ως εμπόδιο για να βγουν, καθώς δεν θα υπάρχει ισχυρή μυρωδιά εξωτερικά για να τις προσελκύσει και πάλι. Μόλις παγιδευτούν αρκετές νεκρές μύγες στο εσωτερικό, καθαρίστε το βάζο.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η λεβάντα μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ισχυρό μυγοαπωθητικό, λόγω της εντατικής μυρωδιά της.

Θα χρειαστείτε:
Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Σφουγγάρι
Βάζο ή δοχείο με καπάκι

Θα πρέπει να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο σφουγγάρι, και στη συνέχεια το τοποθετήσετε στο βάζο. Κλείστε το καλά και αφήστε το για αρκετές ώρες ή μέχρι το επόμενο πρωί για να συγκεντρώσει τη μυρωδιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε λίγο και να το τοποθετήσετε όπου χρειάζεται στο σπίτι για να κρατήσετε τις μύγες μακριά.

Πρόσθετες συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια ευκάλυπτου και σιτρονέλλας για να απομακρύνετε μύγες και άλλα έντομα.
Ετοιμάστε ένα ποτ πουρί από ξηρά χόρτα μέντας, λεβάντας και λεμονόχορτου και αποτρέψτε αποτελεσματικά τις μύγες.
Αν έχετε κήπο, μπορείτε να φυτέψετε λεβάντα, λεμονόχορτο, και μέντα.
Τώρα το Καλοκαίρι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τις μύγες. Να ΠΩΣ θα απαλλαγείτε από αυτές! Τώρα το Καλοκαίρι, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τις μύγες. Να ΠΩΣ θα απαλλαγείτε από αυτές! Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.