Γυναίκες μαστιγώνονται για να δείξουν… την αγάπη τους στον άνδρα! (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

Οι γυναίκες Hamar στην Αιθιοπία μαστιγώνονται προκειμένου να δείξουν τις θυσίες που κάνουν για τους άνδρες, σε ειδικό τελετουργικό της φυλής τους.

Τα μέλη της εν λόγω φυλής πιστεύουν πως οι μεγάλες και βαθιές ουλές δείχνουν την ικανότητα μιας γυναίκας για αγάπη ενώ αν περάσουν δύσκολα κάποια στιγμή αργότερα στη ζωή μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια των ανθρώπων που τους βοήθησαν.

Η παράδοση αυτή ονομάζεται Ukuli Bula και οι γυναίκες όχι μόνο δεν τρέχουν να γλιτώσουν από το μαστίγιο αλλά ικετεύουν τους άνδρες να τις μαστιγώσουν. Για τους άνδρες η δήλωση αγάπης είναι πολύ πιο απλή κι εντελώς ανώδυνη καθώς μόνο το body painting στο πρόσωπό τους δηλώνει το status τους και την άνοδό τους στην κοινωνική ιεραρχία.

Στοιχείο-κλειδί της τελετής είναι το μαστίγωμα νεαρών γυναικών που είναι συγγενείς του αγοριού που συμμετέχει στο «τελετουργικό του περάσματος». Οι γυναίκες τραγουδούν και επαινούν τις αρετές του αγοριού, δηλώνοντας την αγάπη τους και την επιθυμία τους να τους σημαδέψει το μαστίγιο.

Καλύπτουν το σώμα τους με βούτυρο για να περιορίσουν τις συνέπειες του μαστιγώματος και αφήνονται στα χέρια των Maza, εκείνων δηλαδή που έχουν ήδη περάσει αυτή τη δοκιμασία.

Κάποιες φορές το μαστίγωμα είναι μαλακό αλλά άλλες πιο επιθετικό. Σε κάθε περίπτωση, όπως εξηγεί η Daily Mail, τα κορίτσια επιδεικνύουν περήφανα τα σημάδια τους ως απόδειξη του θάρρους και της ακεραιότητάς τους.

ΠΗΓΗ
Γυναίκες μαστιγώνονται για να δείξουν… την αγάπη τους στον άνδρα! (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ) Γυναίκες μαστιγώνονται για να δείξουν… την αγάπη τους στον άνδρα! (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ) Reviewed by agathi strange on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.