Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ πατήσει το κόκκινο κουμπί που έχει πάνω στο γραφείο του;

Πολύ φοβούνται για το «κόκκινο κουμπί» που λέγεται ότι έχει στο γραφείο του ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν. Κάτι τέτοιο ανήκει στην ζωηρή φαντασία ορισμένων ανθρώπων. Όμως στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ, και στην προκειμένη περίπτωση δίπλα στα καθόλου σίγουρα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ, όντως υπάρχει ένα «κόκκινο κουμπί».

Το πρακτορείο ειδήσεων του associated Press δημοσίευσε ένα κείμενο της ανταποκρίτριάς του από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Julie Pace, το οποίο περιγράφει τις 100 κάπως διαφορετικές ημέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτό το κείμενο αναφέρεται πως ο νεοεκλεγής πρόεδρος, άλλαξε πολλούς συσχετισμούς μέσα στο Λευκό οίκο, από τις συναντήσεις με το επιτελείο του μέχρι σε μια πληροφορία που ελάχιστοι γνωρίζουν: Υπάρχει ένα κόκκινο κουμπί μέσα στο γραφείο του Τραμπ και συγκεκριμένα ε, είναι ενσωματωμένο στο παλιό γραφείο του, το λεγόμενο και ως «resolute desk», δηλαδή το γραφείο των αποφάσεων.

Δεν πρέπει όμως να τρομάξετε. Το κόκκινο αυτό κουμπί δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιο όπλο που θα προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή. Δίνει απλά εντολή να του φέρουν το ποτό που σκεφτόμαστε πρώτο όταν έρχεται στο μυαλό μας η αμερικανική κουλτούρα: ένα ποτήρι Coca-Cola.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Julie Pace, «ο Τραμπ έχει προσαρμοστεί στην ζωή του Λευκού Οίκου, συχνά ρωτώντας τους καλεσμένους του εάν γνωρίζουν στοιχεία για τα ιστορικά διακοσμητικά αντικείμενα. Πατώντας ένα κόκκινο κουμπί στο γραφείο των αποφάσεων που οι πρόεδροι χρησιμοποιούσαν για δεκαετίες, ο μπάτλερ του Λευκού Οίκου σύντομα φέρνει μια Coca-Cola στον πρόεδρο».

Το κουμπί αυτό δεν το εγκατέστησε ο Τραμπ. Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Βέβαια, οι προηγούμενοι πρόεδροι δεν το χρησιμοποιούσαν για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today, το κουμπί μετακινείται και σε άλλα δωμάτια, αν αυτό επιθυμεί ο πρόεδρος, και μπορεί να παρομοιαστεί με το κουδούνι που χτυπούσαν παλαιότερα οι ευγενείς και οι πλούσιοι, ώστε να σπεύσει για οποιονδήποτε λόγο το υπηρετικό προσωπικό.
ΠΗΓΗ
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ πατήσει το κόκκινο κουμπί που έχει πάνω στο γραφείο του; Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ πατήσει το κόκκινο κουμπί που έχει πάνω στο γραφείο του; Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.