Flying Rods, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της κρυπτοζωολογίας, το οποίο διχάζει συστηματικά την γνώμη των ερευνητών

Τα “Sky Rods” (μερικές φορές είναι γνωστά ως "Skyfish", "Air rods", Flying rods ή "Solar entities") λέγεται ότι είναι ιπτάμενα πλάσματα διαμέτρου από λίγα εκατοστά έως ένα μέτρο μήκους, που ενώ είναι ορατά σε κάμερες, είναι αόρατα για τον άνθρωπο. Ως όρος χρησιμοποιείται για να αναφερθούν σε επιμήκη αντικείμενα με τη μορφή Sky Rods που παράγονται από κάμερες. Τα σώματα τους έχουν σχήμα μακριάς λεπτής ράβδου με κυματιστά πτερύγια, ένα σε κάθε πλευρά, που εκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα τους. Μερικές φορές μπορεί να έχουν καμπυλωτά «πτερύγια» που κρύβονται πίσω ενώ η κίνησή τους είναι παρόμοια με εκείνη των σαλαχιών Μάντα (Manta Ray).

Συνοπτικά, τα βασικά χαρακτηριστικά ενός “Sky Rod” είναι τα ακόλουθα:

- Κορμός σε σχήμα ράβδου.

- Πολλαπλά πτερύγια ή φτερά.

- Μπορεί να έχει μήκος από μερικά εκατοστά έως μερικά μέτρα.

- Ταξιδεύει σε μεγάλες ταχύτητες.

- Αόρατο ή ελάχιστα ορατό στο ανθρώπινο μάτι χωρίς τη βοήθεια εξοπλισμού




Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια άγνωστη μορφή ζωής, ίσως εξωγήινης προέλευσης ενώ οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι είναι στην πραγματικότητα έντομα ή μικρά πουλιά που φαίνονται να έχουν το μυστηριώδες σχήμα ράβδου επειδή είναι θολά από τον χρόνο έκθεσης φωτογραφίας. Τα Rods διαδόθηκαν από τον παραγωγό ταινιών Jose Escamilla ο οποίος είναι ένας από τους πιo ξεκάθαρους υποστηρικτές των “Sky Rods” ως ξένων μορφών ζωής. Στις 19 Μαρτίου 1994 ο Escamilla κινηματογραφούσε μερικά ανεξήγητα ιπτάμενα αντικείμενα στο Midway του Νέου Μεξικού. Από τότε, ο Escamilla έχει τραβήξει κι άλλα βίντεο και ξεκίνησε διαλέξεις για να προωθήσει τα ευρήματά του. Αυτές ήταν οι πρώτες εικόνες που ερμηνεύτηκαν και επισημάνθηκαν ως ιπτάμενες ράβδοι και γεννήθηκε η θεωρία των ιπτάμενων ράβδων. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι οι ράβδοι είναι μια νέα μορφή κρυπτιδίου (άγνωστη ή ανεξήγητη μορφή ζωής.

Αντίλογος

Τον Αύγουστο του 2005, η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) εξέδωσε ένα ντοκιμαντέρ δύο ημερών σχετικά με τα Sky Rods στην Κίνα. Ανέφερε τα γεγονότα από τον Μάιο έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους στη φαρμακευτική εταιρία Tonghua Zhenguo στην πόλη Tonghua, η οποία τα απομόνωσε. Οι κάμερες επιτήρησης της εγκατάστασης έχουν τραβήξει βίντεο τα Rods, όμοιο με εκείνο που εμφανίζονται στο βίντεο του Jose Escamilla.

Μιας και δεν μπορούσε να βρεθεί μια ικανοποιητική απάντηση στο φαινόμενο αυτό, επιστήμονες αποφάσισαν να λύσουν το μυστήριο προσπαθώντας να τα πιάσουν. Μεγάλα δίχτυα δημιουργήθηκαν και οι ίδιες κάμερες επιτήρησης έλαβαν εικόνες από τα “Sky Rods” που πετούσαν στην παγίδα. Αφού εξετάστηκαν λεπτομερώς τα βίντεο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα “Sky Rods” δεν ήταν τίποτα περισσότερο από κανονικά και συνηθισμένα έντομα. Μεταγενέστερες έρευνες απέδειξαν ότι η εμφάνιση των “Sky Rods” στο βίντεο ήταν μια οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε από την αργή ταχύτητα εγγραφής της κάμερας.

Επίσης, ο δημοσιογράφος Cecil Adams αποκάλεσε τα “Sky Rods” ως μια φάρσα «όπου αδίστακτοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται το κοινό για κέρδος» τονίζοντας ότι οι ερευνητές έχουν δείξει ότι τα “Sky Rods” είναι απλά κόλπα φωτός που προκύπτουν από το πώς εικόνες και βίντεο καταγράφονται και αναπαράγονται. Πιο συγκεκριμένα, το γρήγορο πέρασμα πριν από την κάμερα ενός εντόμου που φουντώνει τα φτερά του έχει αποδειχθεί ότι παράγει αποτέλεσμα που μοιάζει με Rods, εξαιτίας θολώματος κίνησης, εάν η κάμερα τραβάει με σχετικά μεγάλους χρόνους έκθεσης.

Επίλογος
Από το 1994 έως τις μέρες δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις που να δικαιώνουν τη μία ή την άλλη πλευρά και οι θεάσεις τους εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο! Στο βίντεο που ακολουθεί, η ομάδα μας στην έρευνα της στο λόφο Οχυρού «αποθανάτισε» ένα Flying Rod:


Flying Rods, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της κρυπτοζωολογίας, το οποίο διχάζει συστηματικά την γνώμη των ερευνητών Flying Rods, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της κρυπτοζωολογίας, το οποίο διχάζει συστηματικά την γνώμη των ερευνητών Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.