Αρχαιολογική σύνδεση της φυλής των Σαρματών και εξωγήινων;;;VIDEO

Προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των αρχαιολόγων στη Ρωσία από το εύρημα ενός σκελετού περίπου δύο χιλιάδων ετών στο Τσελιάμπινσκ στα Ουράλια του οποίου το κρανίο έχει κωνοειδές σχήμα.

Ο σκελετός, γυναικείος, ανήκει στη φυλή των Σαρματών και βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Αρκαίμ, όπου κάποτε, πριν από 4.000 χρόνια, υπήρχε οικισμός της συγκεκριμένης φυλής.

Οι πρώτες φωτογραφίες του κρανίου ενθουσίασαν συνωμοσιολόγους και οπαδούς της θεωρίας ότι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τη Γη σε διάφορες ιστορικές περιόδους.

Ωστόσο η υπεύθυνη περιβαλλοντικής προστασίας του Ακραίμ, Μαρία Μακούροβα σε δηλώσεις της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS δήλωσε πως το κρανίο έχει αυτό το σχήμα διότι η φυλή είχε ως έθιμο να δένουν το κρανίο των παιδιών με σκοινί.

Οι Σαρμάτες, λεγόμενοι και Σαυρομάτες ήταν αρχαίος νομαδικός πολεμικός λαός ιρανικής καταγωγής που κατά τον 6ο – 4ο αιώνα π.Χ. είχαν εγκατασταθεί στα Ουράλια και αργότερα πέρασαν στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ευρωπαϊκής Ρωσίας, της Πολωνίας και σημερινής Ρουμανίας.

Ο αρχαίος οικισμός εκτείνεται σε μια έκταση 20,439 τετραγωνικών μέτρων και γύρω του υψώνονταν τείχη για να προστατέψουν τους 1.500 με 2.000 κατοίκους που ζούσαν εκεί.

Ωστόσο το Αρκαίμ λόγω της μορφολογίας του και της αρχιτεκτονικής δομής του έχει γίνει κάτι αντίστοιχο του Στόουνχεντζ με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες περί εξωγήινου πολιτισμού και να προσελκύει πολλούς οπαδούς του είδους.
Αρχαιολογική σύνδεση της φυλής των Σαρματών και εξωγήινων;;;VIDEO Αρχαιολογική σύνδεση της φυλής των Σαρματών και εξωγήινων;;;VIDEO Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5
Από το Blogger.