ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟ ΝΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 1000 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 700 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΥΨΟΣ!!!!!

Το χωριό Makhunik ( Μακχούνικ ) είναι ένα χωριό που βρίσκεται στη νότια επαρχία Χορασάν, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα μεταξύ του Ιράν και του Αφγανιστάν!!!! Μια δύσκολη και άγρια σε πρόσβαση περιοχή, που περιβάλλεται από άγρια βουνά γεμάτα θρύλους για την Μέση Γη!!!!

Το χωριό αυτό είναι γνωστό στους ντόπιους της περιοχής ως το χωριό των νάνων!!!!!
Δεν έχει νάνους όπως τους γνωρίζουμε από τον άρχοντα των δαχτυλιδιών ή όπως τα παραμύθια αλλά έχει 700 κατοίκους όπου δεν ξεπερνάνε το ένα μέτρο ύψος!!!! Υπάρχουν πολλές φήμες από τους γύρω κατοίκους ότι οι 700 αυτοί κάτοικοι είναι απόγονοι από νάνους που ήλθανε από την Μέση Γη!!!! Τους κατοίκους του χωριού τους φοβούνται πάρα πολύ!!!!! Φανταστείτε ότι ακόμα και οι Ταλιμπάν φοβούνται να περάσουνε από αυτό το σημείο!!!!

Δείτε το βίντεο:



Το χωριό όπου το εξετάσανε επιστήμονες μετά τις αναφορές για αυτούς τους νάνους ειδικά οι αρχαιολόγοι λένε ότι είναι χιλίων ετών ίσως και χιλίων οχτακοσίων ετών παλαιό!!!! Όσο για το ύψος των νάνων οι ειδικοί επιστήμονες κάνουν λόγο ότι έχουν το ύψος αυτό λόγο έλλειψης πολλών βιταμινών όπου λείπουνε από την διατροφή τους!!!! Το ερώτημα όμως είναι το εξής!!! Και άλλες φυλές στον κόσμο έχουν έλλειψη σοβαρών βιταμινών αλλά δεν έχασαν το ύψος τους!!!!
Τα σπίτια τους είναι χτισμένα σε κυκλική δομή και θυμίζουνε μανιτάρια το ένα διπλά στο άλλο!!!! Τα φτιάχνουν από λάσπη και ξερά χόρτα και κάποια από αυτά είναι πάνω από εξακοσίων χρόνων!!!! Στο χωριό δεν υπάρχει ηλεκτρικό αλλά και ο δρόμος για να πάει κάποιος εκεί είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά και πρέπει να περπατήσει ώρες πολλές!!!! Το χωριό από τον αέρα δεν φαίνεται λόγο της τεχνικής που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι αυτοί και δείχνουν ως λόφοι!!!! Δεν είναι μουσουλμάνοι αν και κάποιοι από αυτούς ντύνονται ως μουσουλμάνοι ίσως από την κύρια ενδυμασία της όλης περιοχής και πιστεύουνε σε ένα δικό τους σύστημα πολυθεϊσμού άγνωστης προελεύσεως προς τους επιστήμονες!!!! Δεν υπάρχει φιλοξενία από αυτούς τους ανθρώπους και δείχνουν να μην έχουν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες αλλά και σε όποιον πάει στο χωριό τους και είναι πολύ επιφυλακτικοί!!!! Έχουν δικό τους σχολείο όπου κάνουν προφορικά μαθήματα της δικής τους ιστορίας από όπου και μαθαίνουν να γράφουνε ένα είδος γραφής αρχαίων αραβικών, αλλά και μαθαίνουν μαθηματικά απλά και τίποτα παραπάνω!!!! Οι επιστήμονες έκαναν λόγο ότι είναι το μοναδικό νανικό χωριό στον κόσμο με τόσο κοντούς ανθρώπους!!!! Ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και 5 από αυτούς με την κτηνοτροφία….!!!!!

Οι ντόπιοι τριγύρω έχουν πολλούς θρύλους για αυτούς οι οποίοι είναι πολύ παράξενοι!!!! Ένας από αυτούς λέει ότι αυτοί οι νάνοι ήρθανε από το κέντρο της γης!!! Και ότι όταν εξήλθαν πριν 2.000 χρόνια ήταν το ίδιο ύψος αλλά με ανοιχτό πράσινο χρώμα ως δέρμα!!!!! Δεν ήθελαν να έχουνε επαφές με ανθρώπους και κατείχαν σατανική μαγεία!!!! Όποιος άνθρωπος τους ενοχλούσε του κάνανε μαγεία και αυτός την άλλη μέρα πέθαινε!!!! Στην πορεία όμως οι νάνοι τη Μέσης Γης αρρωστήσανε και αρχίσανε να πεθαίνουν κάποιοι από αυτούς βρήκανε κάποιους ανθρώπους όπου και εμπιστευτήκανε και ζευγαρώσανε και βγάλανε την φυλή όπου είναι μέχρι και σήμερα!!!!
Ένας άλλος θρύλος για αυτούς τους νανοειδές ανθρώπους λέει ότι είναι παιδιά των Τζιν!!!! Τα τζιν είναι τα γνωστά Τζίνι στην Ευρώπη και σε όλο τον άλλον κόσμο που πιστεύουν ότι είναι καλά και άμα τα βρει κάποιος θα του δώσει τρεις ευχές!!!! Δεν είναι όμως έτσι για τον αραβικό κόσμο!!!! Τα Τζιν είναι πολύ κακοί δαίμονες και όταν λέω κακοί οι χείριστοι για τον αραβικό κόσμο!!!! Τα Tζιν αναφέρονται στο κοράνι και λέει ότι δημιουργήθηκαν από άκαπνη φωτιά – https://en.wikipedia.org/wiki/Jinn !!!!! Έτσι όταν οι νάνοι ήλθανε από την Μέση Γη ήταν σκουρόχρωμοι και μαύροι όπως τα Τζιν!!!! Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι είναι απόγονοι των Τζιν τους θεωρούν ναι μεν ιερούς και δεν τους πειράζουν αλλά και ότι είναι τα παιδιά των Τζιν όπου συνευρέθηκαν με ανθρώπους!!!! Και όταν αυτά μαζεύτηκαν πολλά τα Τζιν τα τοποθέτησαν εκεί!!!!

Οι γύρω κάτοικοι τις περιοχής τους ονομάζουν Αλ Ματζάν που σημαίνει στην τοπική διάλεκτο οι τρελοί ή σαλεμένοι…!!!! Οι ίδιοι δεν αναφέρουν κάποια ονομασία ως φυλή όπου και αυτό όπως λένε οι ανθρωπολόγοι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και μυστήριο!!!!

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι πολλοί θρύλοι και μύθοι για αυτούς τους ανθρώπους και κανείς σίγουρα δεν ξέρει ποιος είναι ο αληθινός!!!! Οι ίδιοι είναι πολύ λιγομίλητοι και επιφυλακτικοί με τον κάθε ξένο που πηγαίνει στο χωριό τους!!!! Ακόμα δεν είναι γνωστά πολλά για αυτό διότι δεν είναι πάνω από τρεις μήνες όπου οι επιστήμονες έκαναν επιτόπιες έρευνες στην περιοχή!!!! Αυτό όμως που λένε είναι ότι έχουν να κάνουν σίγουρα με κάποια αρχαία φυλή όπου είναι άγνωστη ακόμα και στους ντόπιους!!!! Αυτό έχει εξαιρετικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες όπου μετά το καλοκαίρι θα κάνουν οργανωμένη έρευνα με την ανοχή των κατοίκων εκεί και θα καταγράψουνε τις δικές τους εκδοχές πλην των γύρω κατοίκων της περιοχής!!!! Οι ανθρωπολόγοι κάνουν πλέον λόγο ότι εκτός των πυγμαίων που ήταν οι μέχρι τώρα ποιο κοντοί άνθρωποι στον κόσμο ίσως να είναι πλέον οι κάτοικοι του χωριού αυτού!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύεις σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
ΠΗΓΗ
ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟ ΝΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 1000 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 700 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΥΨΟΣ!!!!! ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟ ΝΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 1000 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 700 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΥΨΟΣ!!!!! Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.