Αυτό το Σπίτι του 1800, είναι Στοιχειωμένο και οι Πόρτες του Οδηγούν στο Πουθενά! Δείτε ΠΩΣ είναι από Μέσα και θα Πάθετε Σοκ!

Το 1881, η Sarah Winchester έγινε μία πολύ πλούσια γυναίκα. Σχεδόν 20,5 εκατομμύρια δολάρια πέρασαν στα χέρια της μετά τον θάνατο του άντρα της, William Winchester. Το 2014, αυτό θα αντιστοιχούσε σε 500 εκατομμύρια δολάρια. Ο θάνατός του όμως την άφησε με περισσότερα από απλά μία αμύθητη περιουσία.

Η καημένη γυναίκα πήρε πολύ άσχημα τον θάνατο του άντρα της. Επειδή είχε χάσει την μικρή τους κόρη όταν ήταν ακόμα πολύ μικρή, δεν είχε καθόλου παιδιά και ήταν εντελώς μόνη. Ποτέ δεν θα ξεπερνούσε εντελώς τον θάνατο του William.

Ευτυχώς, τα χρήματα που είχε ήταν ένα καλός τρόπος να ξεχνιέται. Σαν ιδιοκτήτρια μία τεράστιας περιουσίας, έβγαζε περίπου $1,000 τη μέρα. (περίπου $30,000 σημερινά δολάρια)

Λόγω της κατάθλιψης και του πόνου, επικοινώνησε με ένα μέντιουμ, κάποια που θα άλλαζε για πάντα την ζωή της. Εκείνη της είπε να μετακομίσει, να φτιάξει ένα σπίτι και να συνεχίσει να το μεγαλώνει για να εξιλεωθεί από τους φόνους που είχαν προκαλέσει τα όπλα που πουλούσε η εταιρία του άντρα της.

Αυτό ακριβώς ήταν που έκανε και εκείνη. Το αποτέλεσμα; Ένα τεράστιο σπίτι γεμάτο μυστήρια και φήμες…

Αυτό το απίστευτο σπίτι βρίσκεται σε μία έκταση 162 στρεμμάτων στο Santa Clara Valley και αποτελούνταν από 7 ορόφους, 300 δωμάτια, 13 μπάνια, 2 μεγάλες αίθουσες δεξιώσεων, 6 κουζίνες, 47 τζάκια, 2 υπόγεια και 3 ασανσέρ. Έχει 10,000 παράθυρα και 2,000 πόρτες.

Λέγεται πως οι επιπλοποιοί δούλευαν όλη τη μέρα, κάθε μέρα για να κάνουν τις αλλαγές που χρειαζόταν. Ωστόσο, η Sarah πλήρωνε 50% περισσότερα χρήματα και έτσι όλοι ήθελαν να δουλεύουν για εκείνη.

Σήμερα, μετά από πολλούς σεισμούς και ανακαινίσεις, μόνο 4 όροφοι και 160 δωμάτια έχουν απομείνει. Αλλά το αρχικό μυστήριο είναι ακόμα ανέπαφο.

Η Sarah δεν χρησιμοποίησε αρχιτέκτονα στην κατασκευή του σπιτιού. Λέγεται πως είχε έναν πίνακα ouija για να επικοινωνεί με τα πνεύματα, τα οποία της έλεγαν τι αλλαγές έπρεπε να γίνουν. Έτσι, υπάρχουν πόρτες όπως και αυτή που δεν οδηγούσαν πουθενά.

Σύμφωνα με τον θρύλο, το κίνητρο της Sarah ήταν να μπερδέψει τα θυμωμένα πνεύματα που την ακολουθούσαν και ζητούσαν εκδίκηση.

Η κουζίνα από τους υπηρέτες είναι άλλο ένα παράδειγμα αυτών των πορτών. Εδώ βλέπετε ότι δεν γίνεται να μπει κανείς από κάτω και είναι πολύ επικίνδυνο να ανοιχτεί από πάνω…

Πολλές φορές έφτιαχνε παράθυρα που κοιτούσαν σε άλλα δωμάτια. Πολύ συχνά, τα παράθυρα δεν κοιτούσαν σε κάποια εξωτερική πηγή φωτός και έτσι ήταν άχρηστα.

Όπως επίσης και σκάλες που δεν οδηγούσαν πουθενά. Προσπαθούσε να ξεφύγει από τα πνεύματα ή μήπως είχε χαθεί σχεδιάζοντας μόνη το σπίτι της;

Στο Μπλε Δωμάτιο λέγαν πως επικοινωνούσε με τα πνεύματα. Τίποτα δεν υπήρχε στο δωμάτιο εκτός από ένα τραπέζι, μία ντουλάπα και στυλό.

Αυτό ήταν το υπνοδωμάτιο της Sarah αν και λένε πως ποτέ δεν κοιμόταν δύο φορές στο ίδιο δωμάτιο ελπίζοντας έτσι να μπερδέψει τα πνεύματα. Οι γείτονες έλεγαν πως δεν πρέπει να κοιμόταν και πολύ, γιατί ακριβώς στις 2 τα ξημερώματα κάθε νύχτα χτυπούσε το καμπαναριό που ήταν δίπλα στο σπίτι.

Αυτό είναι η μία από τις δύο αίθουσες δεξιώσεων.

Μέσα στο σπίτι υπάρχουν παντού χειροποίητα παράθυρα που συχνά θύμιζαν ιστούς από αράχνες, ένα από τα αγαπημένα της σχέδια. Η Sarah είχε εμμονή με τον αριθμό 13 και υπάρχει παντού μέσα στο σπίτι.

Παρά τις παραξενιές του, το σπίτι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα Βικτοριανής καλλιτεχνίας.

Το σπίτι της είχε όλες τις πολυτέλειες που υπήρχαν σε ένα σπίτι εκείνη την εποχή: ατμό, θέρμανση, μοντέρνες τουαλέτες, φώτα από αέριο, οριζόντιο ασανσέρ και άλλα. Δεν του έλειπε τίποτα.

Όταν η Sarah πέθανε το 1922, άφησε έναν ολόκληρο θησαυρό πίσω και λένε ότι χρειάστηκαν 6 φορτηγά και 6 εβδομάδες για να μετακινηθούν όλα αυτά. Αυτό το δωμάτιο μόνο είχε αντικείμενα αξίας $25,000 ($400,00 σημερινά δολάρια).

Ευτυχώς για τους τωρινούς ιδιοκτήτες, είχε αγοράσει πολλές προμήθειες έτσι ώστε όταν χρειαζόταν μία επισκευή να υπήρχαν όλα τα υλικά ήδη μέσα στο σπίτι.

Μπορεί ποτέ να μην μάθουμε τι ακριβώς συνέβη αλλά το παζλ που άφησε πίσω είναι πολύ διασκεδαστικό. Είναι ένα εξαίσιο κομμάτι ιστορίας, χρωματισμένη από μία πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Τώρα το σπίτι χρησιμοποιείται σαν μουσείο και υπάρχουν ξεναγοί για όσους θέλουν να το επισκεφτούν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικές πρόσφατες ανακαλύψεις γι’αυτό το ανατριχιαστικό σπίτι!



ΠΗΓΗ
Αυτό το Σπίτι του 1800, είναι Στοιχειωμένο και οι Πόρτες του Οδηγούν στο Πουθενά! Δείτε ΠΩΣ είναι από Μέσα και θα Πάθετε Σοκ! Αυτό το Σπίτι του 1800, είναι Στοιχειωμένο και οι Πόρτες του Οδηγούν στο Πουθενά! Δείτε ΠΩΣ είναι από Μέσα και θα Πάθετε Σοκ! Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.