Αυτή είναι η Ιρανή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα την οποία διεκδίκησαν 150 άντρες από τους οποίους οι 13 αυτοκτόνησαν γιατί τους απέρριψε…

Το όνομα της Anis Od Dowleh και ήταν πριγκίπισσα του 19ου αιώνα. Όσο και αν σας φανεί περίεργο οποία ήταν η πιο περιζήτητη νύφη της εποχής της. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ήταν πρότυπο ομορφιάς για εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο τυχερή αλλά τότε η Άνις έκανε θραύση και πολλοί άντρες την διεκδικούσαν και σφάζονταν για χατήρι της.
Καταγόταν από βασιλική οικογένεια και ήταν γαλαζοαίματη. Η οικογενειακή της περιουσία τεράστια τόσο σε έκταση γης όσο και σε πλούτη. Αυτό όμως που την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή ήταν η μεγαλοψυχία της αλλά και η τεράστια ευφυία της.
Ήταν από τις ελάχιστες μορφωμένες γυναίκες για εκείνη την εποχή και σε εκείνη την περιοχή.Από πολύ μικρή ηλικία το βασίλειο της οικογενείας της την συμβουλευόταν σε θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης των πόρων του  βασιλείου.
Ιδιαίτερη ικανότητα είχε στην διπλωματία καθώς χάρη στο λέγειν και την ικανότητά της να λύνει διαφωνίες με ειρηνικό τρόπο είχαν αποφευχθεί πολλές πολεμικές συγκρούσεις.
Αυτό που την έκανε αξιολάτρευτη στο λαό ήταν και ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Βοηθούσε τους φτωχούς και χάριζε συχνά μέρος της περιουσίας της σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.Είχε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων χάρη στο μεγαλείο της προσωπικότητάς της.Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που την ερωτεύτηκαν και θέλησαν να την κάνουν γυναίκα τους.
Συγκεκριμένα, ο θρύλος της αναφέρει πως όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, τουλάχιστον 150 μνηστήρες από τα γύρω βασίλεια την διεκδίκησαν.Από αυτούς που απέρριψε, οι 13 δεν το άντεξαν και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Τελικά ο εκλεκτός της καρδιάς της ήταν ο βασιλιάς της Περσίας Nasser al-Din Shah Qajar ο οποίος είχε και πολλές άλλες γυναίκες καθώς η παράδοση και η θρησκεία τους το επέτρεπε.Παρόλα αυτά η Ανίς ήταν η αγαπημένη του σύζυγος και είχε την πρωτοκαθεδρία σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Από κάτω ακολουθούν φωτογραφίες της περιζήτητης αυτής πριγκίπισσας. Το ηθικό δίδαγμα της είναι πως η εξωτερική εμφάνιση δε μετράει.Ο εσωτερικός πλούτος και η ομορφιά της καρδιάς είναι αυτά που κάνουν έναν άνθρωπο ωραίο και αξιαγάπητο.





πηγη
Αυτή είναι η Ιρανή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα την οποία διεκδίκησαν 150 άντρες από τους οποίους οι 13 αυτοκτόνησαν γιατί τους απέρριψε… Αυτή είναι η Ιρανή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα την οποία διεκδίκησαν 150 άντρες από τους οποίους οι 13 αυτοκτόνησαν γιατί τους απέρριψε… Reviewed by olablogs on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.