Διαγωνισμός κατσαρίδας – ΤΕΖΑ…Νεκρός ο 32χρονος νικητής

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο νικητής διαγωνισμού εντόμων στη Νότια Φλόριντα κατέρρευσε και πέθανε λίγο αφότου έφαγε δεκάδες ζωντανές κατσαρίδες και σκουλήκια.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε κατάστημα ερπετών στην παραλία Ντιρφιλντ, 40 μίλια βόρεια του Μαϊάμι, με τη συμμετοχή 30 ατόμων και έπαθλο έναν πύθωνα.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο 32χρονος Έντουαρντ Άρκμπολντ αρρώστησε λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού και κατέρρευσε ενώ βρισκόταν ακόμα στο κατάστημα.

Αμέσως μεταφέρθηκε
στο νοσοκομείο όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του, όμως οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας για να ανακοινώσουν την αιτία θανάτου.

Τα έντομα που καταναλώθηκαν στον διαγωνισμό πολλαπλασιάζονταν σε ελεγχόμενο περιβάλλον και προορίζονταν για τα ερπετά.

Πριν την έναρξη του διαγωνισμού όλοι οι συμμετέχοντες υπέγραψαν ότι αποδέχονται την ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον «μοναδικό και ανορθόδοξο διαγωνισμό».

Ο άτυχος 32χρονος θα πουλούσε τον πύθωνα σε έναν φίλο του. Κανένας άλλος διαγωνιζόμενος δεν αρρώστησε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το 2011 ο καθηγητής εντομολογίας Marcel Dicke από το πανεπιστήμιο του Wageningen, μέχρι το 2020 τα έντομα θα αποτελούν βασικό μέρος της καθημερινής διατροφής στις δυτικές κοινωνίες.
Διαγωνισμός κατσαρίδας – ΤΕΖΑ…Νεκρός ο 32χρονος νικητής Διαγωνισμός κατσαρίδας – ΤΕΖΑ…Νεκρός ο 32χρονος νικητής Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.