5 Τρόποι Για Να Ξεφορτωθείτε Τα Μυγάκια & Τις Σκνίπες Μια Για Πάντα! -ΒΙΝΤΕΟ

Τα μυγάκια και οι σκνίπες είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών μηνών του έτους. Οι άνθρωποι συνήθως σπεύδουν να αγοράσουν το πρώτο φυτοφάρμακο ή εντομοκτόνο που θα βρουν μπροστά τους. Αν και τα φυτοφάρμακα λειτουργούν αποτελεσματικά, είναι πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Τί Επιλογές Υπάρχουν;

Πριν από την παρασκευή του φυσικού σας φυτοφαρμάκου, θα χρειαστείτε ένα φλυτζάνι ή βαζάκι, ένα λαστιχάκι και πλαστική μεμβράνη.

Θα βάλετε ένα από τα πέντε μείγματα που ακολουθούν μέσα στο βαζάκι, θα το σκεπάσετε πολύ σφιχτά με τη μεμβράνη και θα το ασφαλίσετε με το λαστιχάκι. Θα τρυπήσετε τη μεμβράνη σε διάφορα σημεία με τη μύτη ενός στυλό ή κάτι παρόμοιο σε μέγεθος. Στη συνέχεια, απλά παρακολουθείστε το να κάνει τη δουλειά του!


Λύση #1 Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι πραγματικά ένα θαυματουργό φάρμακο. Θα ζεστάνετε 1/2 φλυτζάνι μηλόξυδο και θα προσθέσετε λίγες σταγόνες υγρό σαπούνι πιάτων για να κάνετε το υγρό βαρύτερο και επομένως πιο δύσκολο για τα έντομα να δραπετεύσουν. Τα μυγάκια και οι σκνίπες δεν θα μπορούν να αντισταθούν!

Λύση #2 Κόκκινο Κρασί

Συνδυάστε 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί με 1 1/2 φλυτζάνι νερό. Τοποθετήστε το βαζάκι στο σημείο όπου βλέπετε ότι συγκεντρώνονται τα περισσότερα μυγάκια και παρακολουθείστε τα καθώς μπαίνουν μέσα στις τρύπες χωρίς να έχουν τρόπο διαφυγής.

Μπορεί να χρειαστεί να αδειάσετε το δοχείο μερικές φορές και να φτιάξετε καινούργιο διάλυμα, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Λύση #3 Γάλα, Πιπέρι & Ζάχαρη

Θα ζεστάνετε δύο φλυτζάνια γάλα και στη συνέχεια θα προσθέσετε 8κ.σ. ζάχαρη και 4κ.σ.πιπέρι σε σκόνη. Έπειτα, θα αφήσετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο κοντά στις προβληματικές περιοχές. Τα παράσιτα θα πετάξουν απευθείας πάνω στο υγρό, αλλά επειδή το μείγμα είναι βαρύ, δεν θα μπορέσουν να δραπετεύσουν.

Λύση #4 Φρούτα & Λαχανικά

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε τα μυγάκια και τις σκνίπες στην παγίδα σας, από το να τους βάλετε αυτό που αγαπούν περισσότερο; Φρούτα και λαχανικά! Μπορεί να χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο βάζο για τη μέθοδο αυτή, αλλά η ιδέα είναι η ίδια: θα λιώσετε τα χαλασμένα φρούτα και λαχανικά αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια, θα τα βάλετε στο βαζάκι και έτοιμο!

Λύση #5 Σπρέϊ Με Άρωμα Λεμονιού

Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε μια παγίδα, ψεκάστε την περιοχή με ένα σπρέϊ από δυνατό άρωμα λεμονιού για να μην εξαπλωθούν. Το άρωμα του λεμονιού δεν αρέσει καθόλου στα μυγάκια και τις σκνίπες και έτσι θα το αποφύγουν με κάθε τρόπο.

Για καλύτερα αποτελέσματα, αναμείξτε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό με 10-15 σταγόνες έλαιο λεμονόσπορου (lemongrass) σε ένα μπουκάλι με αντλία ψεκασμού. Κατόπιν ψεκάστε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας σας.

Για να κρατήσετε τα έντομα αυτά μακριά από τα φυτά σας, αναμείξτε 4 φλυτζάνια νερό με 2 φλυτζάνια υγρό σαπούνι πιάτων με άρωμα λεμόνι, και στη συνέχεια ψεκάστε τα μολυσμένα φυτά.

Παρακολουθείστε σχετικές οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί:


5 Τρόποι Για Να Ξεφορτωθείτε Τα Μυγάκια & Τις Σκνίπες Μια Για Πάντα! -ΒΙΝΤΕΟ 5 Τρόποι Για Να Ξεφορτωθείτε Τα Μυγάκια & Τις Σκνίπες Μια Για Πάντα! -ΒΙΝΤΕΟ Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.