Δεν έχει σημασία αν είσαι άνθρωπος της πόλης ή όχι, το να έχεις ικανότητες επιβίωσης είναι πολύ σημαντικό.

Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που κατάφεραν κα επιβίωσαν από κάποιες καταστάσεις δεν περίμεναν ποτέ ότι θα τις ζούσαν. Η Επιβίωση έχει να κάνει με τα πάντα, μια φυσική καταστροφή, μια φωτιά σ’ ένα κτήριο και πολλά άλλα ρεαλιστικά σενάρια. Οι ικανότητες που θα πρέπει να έχει κάποιος όσον αφορά την επιβίωση σε οποιαδήποτε περίσταση είναι: βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, αυτοέλεγχο και διαχείριση ψυχολογίας, γνώσεις εύρεσης πόσιμου νερού και τροφής, γνώσεις για κατασκευή αυτοσχέδιου καταφυγίου, άναμμα φωτιάς χωρίς σπίρτα ή αναπτήρα. Κάποιος με πιο προηγμένες γνώσεις μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει την ακριβή θέση του κοιτώντας τα άστρα, με τον ήλιο και την ώρα μπορεί να βρει που είναι ο βορράς , κάλεσμα για βοήθεια, καλή γνώση χειρισμού εργαλείων όπως χάρτες και πυξίδα και πολλά άλλα.

Όταν μπαίνεις σε κατάσταση επιβίωσης θα πρέπει να ξεχνάς ταμπού και προκαταλήψεις σε όλα, κυρίως ότι αφορά την τροφή και το νερό. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων της πόλης χάνετε και δυστυχώς πεθαίνει από έλλειψη βασικών γνώσεων επιβίωσης. Είναι δυνατόν να επιβιώσει κάποιος χωρίς να έχει βασικές γνώσεις επιβίωσης αρκεί να έχει λογική σκέψη και να ξέρει να διαχειρίζεται την ψυχολογία και τα συναισθήματα του.

Επιβίωση σημαίνει να παραμένεις ζωντανός και να συνεχίζεις να υπάρχεις, οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάσταση. Για αυτό εξάλλου γίνονται όλα, για να συνεχίζεις να υπάρχεις ασχέτως σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεσαι. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ψυχικά, νοητικά, σωματικά και να είσαι σοφός ως προς τον εξοπλισμό που κουβαλάς.

Ο εξοπλισμός και ο αυτοσχεδιασμός ισούνται με επιβίωση. Ποτέ δεν πρέπει να αγνοείς την ψυχική κατάσταση της επιβίωσης. Πιο συγκεκριμένα να μένεις πάντα ήρεμος και ποτέ να μη σε πιάνει πανικός. Να θυμάσαι ότι η δύναμη της θέλησης είναι από τις πιο σημαντικές ικανότητες επιβίωσης, προσπάθησε να μη πιάσεις την αρρώστια που σε κάνει να τα παρατάς.

Οι ψυχικές δυνάμεις παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο σε περιπτώσεις που κάνεις κάποιο λάθος το οποίο είναι αναπόφευκτο. Όλοι μας κάνουμε λάθη, όσο έμπειροι κι αν είμαστε, επιβίωση όμως σημαίνει να λύνουμε και να προσπερνάμε τα προβλήματα.

Όσον αφορά την επιβίωση θα πρέπει να έχετε πάντα ένα σχέδιο στο μυαλό σας το οποίο θα περικλείει τα παρακάτω πράγματα: Νερό, Φωτιά, Τροφή, Καταφύγιο καθώς φωτοβολίδες (ή κάτι παρόμοιο) και πρώτες βοήθειες.
Να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου πετάξει η ζωή, τι υπάρχει στη γωνία, τι κολυμπάει κάτω από την επιφάνεια.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα κληθείς για πράξεις γενναιότητας και να κάνεις επιλογές ζωής ή θανάτου. Απλά όταν κληθείς να ξέρεις τι να κάνεις. Πρέπει να ξέρεις πώς να πιλοτάρεις ένα αεροπλάνο σε περίπτωση που λιποθυμήσει ο πιλότος ή αν βλέπεις ένα πτερύγιο καρχαρία να έρχεται κατά πάνω σου.

Θα πρέπει να ξέρεις πώς να φτιάξεις φωτιά στη φύση χωρίς σπίρτα ή αναπτήρα. Να ξέρεις τι να κάνεις όταν είσαι αναγκασμένος να πηδήξεις από μία γέφυρα ή από ένα αυτοκίνητο. Να ξεφεύγεις από έναν ακροβολιστή μέχρι να μπορείς να περιποιηθείς τραύμα από σφαίρα.
ftiaxno-epiviono.gr
Δεν έχει σημασία αν είσαι άνθρωπος της πόλης ή όχι, το να έχεις ικανότητες επιβίωσης είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχει σημασία αν είσαι άνθρωπος της πόλης ή όχι, το να έχεις ικανότητες επιβίωσης είναι πολύ σημαντικό. Reviewed by agathi strange on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.