Πως να επιβιώσετε αν θαφτείτε ζωντανοί

Ίσως να μην υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από το να θαφτείς ζωντανός.

Παγιδευμένος κάτω από το έδαφος με ελάχιστο αέρα για να αναπνεύσεις, ενώ ο φόβος κυριεύει σταδιακά όλο σου το σώμα. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να θαφτεί κανείς ζωντανός και διάφοροι τρόποι για να μπορέσει να αποδράσει ή απλά να παραμείνει ζωντανός μέχρι να έρθει βοήθεια.

Χιόνι
Ο πιο κοινός τρόπος για να θαφτεί κανείς ζωντανός είναι να πέσει θύμα χιονοστιβάδας και να παγιδευτεί κάτω από χιόνι. Δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις από μια χιονοστιβάδα. Το ένα τρίτο των ανθρώπων που πλακώνεται από το ασταμάτητο κύμα χιονιού πεθαίνει ακαριαία από την δύναμη της σύγκρουσης και μόνο. Αλλά ακόμα κι αν καταφέρετε με κάποιον τρόπο να επιβιώσετε, έχετε μόνο 15 λεπτά πριν η τεράστια ποσότητα χιονιού και η χαμηλή θερμοκρασία σας σκοτώσουν, οπότε πρέπει να σκέφτεστε και να ενεργείτε γρήγορα. Για να έχετε αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης, καλό είναι να έχετε πάνω σας έναν ειδικό πομποδέκτη (Μηχανισμός Εντοπισμού Θυμάτων Χιονοστιβάδων) που στέλνει σήμα με την τοποθεσία σας, ώστε οι ομάδες διάσωσης μπορούν να σας βρουν πιο γρήγορα. Χωρίς μια τέτοια μικρή συσκευή, οι διασώστες θα σπαταλήσουν πολύτιμο χρόνο μέχρι να σας βρουν, αλλά και να σας ξεθάψουν.

Καταρχήν, για να μην σας χτυπήσει η χιονοστιβάδα προσπαθήστε να τρέξετε προς τα πάνω και προς το πλάι για να αποφύγετε το κύμα που έρχεται να σας πλακώσει. Για να το καταφέρετε, θα χρειαστεί να πετάξετε ή να παρατήσετε όλα τα πράγματα που έχετε μαζί σας. Το επιπλέον βάρος θα σας κάνει ακόμα πιο αργοκίνητους, αφού εννοείται πως δεν μπορείτε να τρέξετε γρήγορα πάνω στο χιόνι. Μετά προσπαθήστε να αγκαλιάσετε ένα δέντρο, για να μην σας παρασύρει το κύμα χιονιού που μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 145 χιλιομέτρων την ώρα. Με το που αρχίσει να σας καλύπτει το χιόνι, πρέπει να προσπαθήσετε να "κολυμπήσετε" προς τα πάνω, για να θαφτείτε όσο πιο κοντά στην επιφάνεια γίνεται. Μόλις θαφτείτε, βάλτε το χέρι σας μπροστά από το πρόσωπο, ώστε να δημιουργήσετε μία "τσέπη" με αέρα για να μπορείτε να αναπνεύσετε. Με το άλλο χέρι, αλλά και με τα πόδια, αρχίστε να σκάβετε σαν τρελοί. Να θυμάστε ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας και ότι πρέπει να φτάσετε στην επιφάνεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Υπάρχει περίπτωση η χιονοστιβάδα να σας έχει αναποδογυρίσει, με αποτέλεσμα να μην ξέρετε προς τα που να σκάψετε, αφού η αίσθηση προσανατολισμού σας θα έχει μπερδευτεί και δεν θα μπορείτε να ξεχωρίσετε το πάνω με το κάτω. Σ'αυτή τη περίπτωση, προσπαθήστε να φτύσετε για να δείτε προς τα που θα πέσει το σάλιο και σκάψτε προς την αντίθετη μεριά. Καλό είναι επίσης, να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο για να προσελκύσετε αυτούς που σας ψάχνουν.

Χώμα

Για να θαφτείτε ζωντανοί στο χώμα, λογικά θα πρέπει να χρωστάτε στη μαφία ή να κάνετε τον κόσμο να νομίζει πως είστε νεκροί. Μία έρευνα που έγινε το 1905, έδειξε πως υπήρχαν 149 περιπτώσεις ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί, αλλά αυτό το φαινόμενο δεν συνέβαινε μόνο τότε. Το 2013, μία γυναίκα από την Κίνα σκαρφάλωσε έξω από το φέρετρό της, έξι μέρες μετά τον "θάνατό" της και το 2014, ένας 78χρονος Αμερικανός βρέθηκε ζωντανός λίγο πριν τον βαλσαμώσουν. Μία ακόμα πιο περίεργη περίπτωση περιελάμβανε ένα δίχρονο αγοράκι από την Βραζιλία, που ξύπνησε μέσα στο φέρετρό του την ώρα της κηδείας του και ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Ακόμα πιο τρελό είναι το γεγονός ότι μόλις ο μικρός ήπιε το νερό, ξαναξάπλωσε και... ξαναπέθανε. Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν ποτέ να εξηγήσουν αυτό το περιστατικό.

Αν υποθέσουμε πως δεν σας έθαψαν μέσα σε ειδικό και ασφαλές φέρετρο με παροχή αέρα, laptop και wi-fi, τότε θα χρειαστεί να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα. Τα καλά νέα είναι πως θα έχετε περισσότερο χρόνο απ'ότι νομίζετε. Ο μέσος όγκος ενός ανθρώπου είναι περίπου 66 λίτρα και ο μέσος όγκος ενός φέρετρου είναι 886 λίτρα, που σημαίνει πως θα έχετε περίπου 820 λίτρα αέρα στο φέρετρο μαζί σας. Αν υπολογίσουμε πως ο μέσος ενήλικας καταναλώνει περίπου 23 λίτρα αέρα κάθε ώρα, τότε θα έχετε περίπου 30 ώρες για να δραπετεύσετε πριν πεθάνετε από ασφυξία. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε ψύχραιμοι, επειδή αν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε, τότε ο πολύτιμος αέρας θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα, λόγω των γρήγορων αναπνοών σας. Το πιο προφανές είναι να δείτε αν - για κάποιον εντελώς αλλόκοτο λόγο - έχετε πάνω σας ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο μπορείτε να καλέσετε ή να στείλετε ένα μήνυμα για βοήθεια. Αν δεν έχετε τίποτα μαζί σας, τότε βάλτε την μπλούζα σας πάνω από το κεφάλι σαν μάσκα, για να αποτρέψετε το χώμα να μπει στη μύτη, στο στόμα και στα μάτια σας. Η μάσκα αυτή θα σας βοηθήσει επίσης να μην αναπνέετε την σκόνη.

Στην καλύτερη περίπτωση, το φέρετρο είναι φθηνό και όχι καλής ποιότητας, που σημαίνει ότι σπάει σχετικά εύκολα. Κλωτσήστε στη μέση του φέρετρου, όπου είναι και δομικά αδύναμο, και αν φοράτε κάτι σκληρό, όπως μεταλλική πόρπη της ζώνης ή τακούνια, τότε χρησιμοποιήστε τα για να αποδυναμώσετε ακόμα περισσότερο το φέρετρο. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε μια ρωγμή που θα αφήσει λίγο χώμα να πέσει μέσα στο φέρετρο. Αυτό θα μειώσει λίγο την πίεση που δέχεται το φέρετρο από το έδαφος. Μόλις δημιουργήσετε μια τρύπα, σπρώξτε όλο το χώμα που πέφτει πάνω σας στην άκρη του φέρετρου και συνεχίστε να κάνετε την τρύπα πιο μεγάλη, για να μπορέσετε να χωρέσετε από μέσα. Μόλις γίνει αρκετά μεγάλη, τοποθετηθείτε έτσι ώστε πρώτα να μπει το κεφάλι σας και μετά προσπαθήστε να σηκωθείτε, σκάβοντας ταυτόχρονα για να δημιουργήσετε χώρο. Ύστερα από αυτό, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να εύχεστε να μην σας έθαψαν πολύ βαθιά καθώς θα σκάβετε για την ελευθερία σας.
Mr. Fantastic
Πως να επιβιώσετε αν θαφτείτε ζωντανοί Πως να επιβιώσετε αν θαφτείτε ζωντανοί Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.