ΠΕΣΑΤΕ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ; Δείτε πώς θα σωθείτε...(ΒΙΝΤΕΟ)

Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί τι μπορεί να σας συμβεί αν πατήσετε σε κινούμενη άμμο και φταίνε, κυρίως, οι ταινίες για αυτό που την παρουσιάζουν ως κάτι τρομακτικό, αργό και βασανιστικό, από το οποίο δεν γίνεται να γλιτώσεις. Τέλος τα ψέματα! Η αλήθεια είναι ότι στην ακραία περίπτωση που βρεθείτε παγιδευμένοι μέσα σε κινούμενη άμμο, μπορείτε (και θα) επιβιώσετε.

Όπως έδειξε έρευνα που έγινε το 2005 και δημοσιεύτηκε στο Nature, αν κάποιος παγιδευτεί σε κινούμενη άμμο δεν θα τον τραβήξει εντελώς κάτω. Λόγω της πυκνότητάς του το ανθρώπινο σώμα επιπλέει και κάποιος μπορεί να βυθιστεί μόνο έως την μέση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η κινούμενη άμμος είναι εντελώς ακίνδυνη. Αν και η ίδια δεν είναι ικανή να σας σκοτώσει, μπορεί να σας παγιδεύσει και αν βρίσκεστε κοντά σε παλίρροια ή κύματα, να κινδυνεύσει η ζωή σας. Γι' αυτό θέλετε να βγείτε από μέσα όσο το δυνατόν το συντομότερο.

Τι πρέπει να κάνετε;

Αρχικά διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Η άμμος είναι παχιά και μπορεί να αρχίζει να πιέζει τους πνεύμονες και τα άκρα σας. Πάρτε μία βαθιά ανάσα και αποφύγετε τις απότομες κινήσεις.

Αν έχετε μαζί σας εξοπλισμό, πετάξτε τον μακριά, ώστε να μην κουβαλάτε επιπλέον βάρος. Αν μπορείτε βγάλτε ακόμα και τα παπούτσια σας. Αντίθετα με ό,τι δείχνουν οι ταινίες, μην βάλετε κάποιον φίλο σας να σας τραβήξει έξω γιατί το πιθανότερο είναι να σας βγάλουν κανέναν ώμο.
ΠΗΓΗ
ΠΕΣΑΤΕ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ; Δείτε πώς θα σωθείτε...(ΒΙΝΤΕΟ) ΠΕΣΑΤΕ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ; Δείτε πώς θα σωθείτε...(ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by agathi strange on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.