Κάνοντας καθημερινά μασάζ σε αυτό το σημείο του ποδιού σας θα παρατηρήσετε τεράστια διαφορά στο σώμα σας. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!


Η ρεφλεξολογία χρονολογείται από το 4.000 π.Χ. στην Κίνα, όπου η τεχνική του μασάζ χρησιμοποιούταν για καλύτερη υγεία και θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών. Οι αρχαίοι θεραπευτές καταλάβαιναν πως λειτουργεί ο οργανισμός μας εσωτερικά και πως συσχετίζονται όλα.

Έτσι κατάλαβαν ότι πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία στο σώμα μπορούσαν να βελτιώσουν την ροή του αίματος, να καθαρίσουν τα όργανα και ακόμα να βοηθήσουν να θεραπευτούν κάποια προβλήματα. Υπάρχουν εκατοντάδες – αν όχι χιλιάδες – τέτοια σημεία στο σώμα.

Ποιο σημείο βοηθά στο στρες και τον ύπνο;


Ένα σημείο βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, στον καλύτερο ύπνο και την ανακούφιση πόνων που σχετίζονται με την περίοδο. Το σημείο αυτό ονομάζεται San Yin Jiao – ή SP6. Θα το βρείτε στο κάτω μέρος του ποδιού, 4 δάχτυλα πάνω από τον αστράγαλο στη μέσα πλευρά του ποδιού, πίσω από το καλάμι.

Για να ενεργοποιήσετε το σημείο αυτό, τρίψτε τα χέρια σας μέχρι να ζεσταθούν. Χρησιμοποιώντας δύο ή τρία δάχτυλα, πιέστε το σημείο San Yin Jiao και κάντε απαλό μασάζ. Μετά από μερικά λεπτά αρχίστε να τρίβετε πιο έντονα, αλλά με αργό και σταθερό ρυθμό.

Τι κάνει το San Yin Jiao;

Έχω ήδη αναφέρει κάποια από τα οφέλη του μασάζ αυτού, αλλά έχει και άλλες δυνατότητες. Λόγω της διασυνδεσιμότητας του σώματος μας και των φλεβών που περνάνε από το σημείο San Yin Jiao, το συχνό μασαζ στην περιοχή βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης, κάνει την σπλήνα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά – και γι’ αυτό το λόγο η εμφάνιση του δέρματος βελτιώνεται.


Η σπλήνα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και απομάκρυνση κυττάρων του αίματος, έτσι όταν το San Yin Jiao ενεργοποιείται μέσω του μασάζ, η σπλήνα αντικαθιστά τα κύτταρα του αίματος ακόμα πιο αποτελεσματικά. Αυτά τα κύτταρα φέρνουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα.

Το δέρμα σας θα λάμπει

Σωστά – θα φαίνεστε σαν άλλος άνθρωπος! Βασικά, όχι ακριβώς. Αλλά θα κοιμάστε καλύτερα, με λιγότερο άγχος και ανανεωμένο δέρμα, γι’ αυτό μπορεί να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Θα νομίζουν όλοι ότι γυρίσατε από διακοπές, αν και δουλεύετε σκληρά όλη τη βδομάδα.

Αυτό το μασάζ θα ομαλοποιήσει τις ορμόνες σας, θα τονώσει τη λίμπιντο – γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το σοφά! Και, αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μπορείτε να κάνετε μασάζ στο San Yin Jiao για να ενεργοποιήσετε τις ωοθήκες και τη μήτρα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε μασάζ σε αυτό το σημείο για 10 λεπτά τη μέρα το βράδυ.
Πηγή
Κάνοντας καθημερινά μασάζ σε αυτό το σημείο του ποδιού σας θα παρατηρήσετε τεράστια διαφορά στο σώμα σας. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Κάνοντας καθημερινά μασάζ σε αυτό το σημείο του ποδιού σας θα παρατηρήσετε τεράστια διαφορά στο σώμα σας. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Reviewed by Votingnow Twra on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.