Pacal-Palenque,Mexico: Ο βασιλιάς Πάκαλ πετούσε με ένα διαστημόπλοιο αφού πέθανε;

Η θεωρία του Αρχαίου Αστροναυτού μιλά για αυτή την απεικόνιση στο καπάκι της σαρκοφάγου του Pakal ως προετοιμασία για διαστημική πτήση. Καθίστος σε μια καρέκλα, το πόδι του σε ένα πεντάλ, τα χέρια του χειρίζονται τα χειριστήρια, και στη μύτη του είναι μια αναπνευστική συσκευή.
Ο Pakal θεωρείται Θεός του Αραβοσίτου, μια εικόνα που συνοδεύεται από το γλυπτό για μια Μαύρη Τρύπα. Ένα παγκόσμιο δέντρο αναδύεται από το στομάχι του, υποδεικνύοντας την ανανέωση της γης μέσω του θανάτου του Pakal. θα μπορούσε να σημαίνει τόσα άλλα πράγματα.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να καθαρίστουν τα μπάζα από τη σκάλα που οδηγεί στον τάφο.

Ερμηνεία 1 :: Η ευρέως αποδεκτή ερμηνεία του καπακιού είναι ότι ο Pakal είναι σε Xibalba,στον κατω κοσμο των Μάγια. Γύρω από τις άκρες του καπακιού είναι ιερογλυφικών που αντιπροσωπεύει τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη, και διάφορες αστερισμούς, εντοπίζοντας αυτό το γεγονός στον νυχτερινό ουρανό. Κάτω από αυτόν είναι ο νεκρός θεός των Μάγιας, που φρουρεί τον υπόκοσμο. Κάτω από τον Pakal «ξετυλίγονται» σαγόνια ενός δράκου ή φιδιού, το οποίο ο Pakal διαφεύγει, ανεβαίνοντας προς το Κοσμικό Δέντρο.
Pacal-Palenque,Mexico: Ο βασιλιάς Πάκαλ πετούσε με ένα διαστημόπλοιο αφού πέθανε; Pacal-Palenque,Mexico: Ο βασιλιάς Πάκαλ πετούσε με ένα διαστημόπλοιο αφού πέθανε; Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.