10 εκπληκτικοί φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια, όλο το καλοκαίρι!

Aν έχετε βαρεθεί να σας τσιμπάνε τα κουνούπια κάθε φορά που κάθεστε στην βεράντα σας, τότε πρέπει να πάρετε ένα αντικουνουπικό. Αν πάλι ψάχνετε μια πιο φυσική μέθοδο, τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Διαβάστε 10 φυσικούς τρόπους για να κρατήστε τα κουνούπια μακριά:

1. Φυτέψτε τα κατάλληλα φυτά

Υπάρχουν κάποια φυτά που διώχνουν τα κουνούπια. Φυτέψτε τα γύρω από το αγαπημένο σας σημείο για να τα κρατήσετε μακριά. Τέτοια φυτά είναι το βάλσαμο λεμονιού, το μαγιοβότανο, ο βασιλικός, η λεβάντα, η μέντα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο.


2. Δοκιμάστε το έλαιο λεμονιού και ευκάλυπτου

Αντί για αντικουνουπικά σπρέι του εμπορίου, απλώστε πάνω σας με ένα μίγμα έλαιο λεμονιού και ευκάλυπτου. Ανακατέψτε ίσα μέρη από τα δύο αυτά έλαια και απλώστε τα στο δέρμα σας. Μπόνους: η ευχάριστη μυρωδιά τους.

3. Μαγειρέψτε δεντρολίβανο

Ανάψτε το μπάρμπεκιου και πετάξτε πάνω από τα κάρβουνα δεντρολίβανο. Η μυρωδιά του θα διώξει τα έντομα και τα ψητά σας θα βγουν πεντανόστιμα.

4. Καλωσορίστε τις νυχτερίδες

Αν δεν σας ενοχλούν οι νυχτερίδες, τότε βάλτε φυτά και φαγητό για να τις προσελκύσετε. Οι νυχτερίδες τρώνε έντομα. Απλά προσέξτε να μην φτιάξουν φωλιά στις τρύπες του σπιτιού σας.

5. Ανακυκλώστε του κόκκους καφέ

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε καφέ, πάρτε τους κόκκους και ρίξτε τους κοντά στα στάσιμα νερά στην αυλή σας. Έτσι θα σκοτώσετε τα αβγά των κουνουπιών ώστε να μην αναπαραχθούν.


6. Επίστρωμα κόκκινου κέδρου

Τονώστε τον κήπο σας και διώξτε τα κουνούπια προσθέτοντας επίστρωμα κόκκινου κέδρου στα παρτέρια σας. Επιπλέον, μπορείτε να βράσετε κομματάκια και να χρησιμοποιήσετε το νερό σαν σπρέι για να διώχνετε τα κουνούπια.

7. Απομακρύνετε τα στάσιμα νερά

Τα κουνούπια αγαπούν το στάσιμο νερό (όπως λιμνούλες, παλιά λάστιχα γεμάτα νερό και βαρέλια). Απομακρύντε τακτικά τα στάσιμα νερά, ώστε να μην προσεκλύουν κουνούπια.

8. Ανάψτε τον ανεμιστήρα

Διώξτε τα κουνούπια ανάβοντας τον ανεμιστήρα εκεί όπου κάθεστε, ώστε να μην μπορούν να σας πλησιάσουν τα κουνούπια.

9. Απορρυπαντικό για τα πιάτα

Βάλτε μπολ με νερό, απορρυπαντικό πιάτων και λεμόνι στην αυλή. Τα έντομα προσελκύονται από το άρωμα, βουτάνε και πεθαίνουν. Ωστόσο, αυτό το κόλπο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο άλλα.

10. Φάτε περισσότερο σκόρδο

Λιώστε σκελίδες σκόρδου και βράστε τις στο νερό. Χρησιμοποιήστε το νερό αυτό σαν σπρέι για να διώξετε τα κουνούπια. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο στο φαγητό σας, ώστε να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά.
10 εκπληκτικοί φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια, όλο το καλοκαίρι! 10 εκπληκτικοί φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια, όλο το καλοκαίρι! Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.