6 social media tips που θα μας φέρουν πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων μας

Ζούμε στην εποχή που ακόμα και αν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά μπορεί να ξέρουμε τι χρώμα κάλτσες φοράει, τι έφαγε χτες και σε ποια συναυλία θα πάει το Σαββατοκύριακο (συχνά και τι ψήφισε στο δημοψήφισμα). Οι υποψήφιοι εργοδότες μας έχουν στη διάθεσή τους ό,τι και τα υποψήφια φλερτ μας: την ευκαιρία να δουν πού συχνάζουμε, πώς ντυνόμαστε και ποιοι είναι οι φίλοι μας μέσα από τους λογαριασμούς μας στα social media, οπότε μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε και αυτή την παράμετρο πριν από το επόμενο insta post; Αν δεν είστε ένας λογαριασμός με παρωπίδες (αυστηρά πολιτικό, σατυρικό ή ρομαντικό account δηλαδή) ή αν είστε ένας σιωπηλός χρήστης που διαβάζει όσα κάνουν και δείχνουν οι υπόλοιποι, μήπως ήρθε η ώρα να προσανατολιστείτε σε posts και tweets, shares ή likes που θα σας φέρουν πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων σας; Ιδού 6 απλά βήματα.

Googlάρετε τον εαυτό σας

Μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας στο ίντερνετ με μάτια τρίτου; Τα αποτελέσματα στο google τι εικόνα δίνουν; Είστε party animal, έχετε μανία με το φαγητό ή τα παιδιά σας, είστε fashionista, beauty expert ή ένας βουβός παρατηρητής; Πόσα προσωπικά στοιχεία που δεν θα θέλατε έχουν φτάσει εκεί έξω όταν πάνω στο τσακίρ κέφι μοιραστήκατε μια φωτογραφία στο facebook ή απαντήσατε σε κακία στο twitter; Delete και να θυμάστε: όποιος θέλει να προστατέψει την προσωπική του ζωή, δεν την ποστάρει.

Καθαρίστε τα (ενεργά) προφίλ σας

Linkedin και hotmail σε αδράνεια; Ξεχασμένο google+ που δεν χρησιμοποιείτε, snapchat που δεν ξέρετε να «δουλέψετε»; Καλύτερα να τα διαγράψετε παρά κάποιος να φτάνει σε μια άκρη του ίντερνετ με το όνομά σας στην πόρτα και αράχνες πίσω από αυτήν. Φροντίστε τα προφίλ σας να είναι ενεργά και δραστήρια. Ένας πιθανός εργοδότης περιμένει να δει περιεχόμενο και θα βγάλει λάθος συμπέρασμα αν τα δει άδεια. Linkedin, facebook, twitter είναι οι δημοφιλείς πλατφόρμες στις οποίες θα σας αναζητήσουν. Δώστε προσοχή σε αυτήν που ταιριάζει στη «βιομηχανία» που σας ενδιαφέρει.

Διαφοροποιήστε τα προφίλ σας

Διαμορφώστε τα προφίλ σας ανάλογα με την πλατφόρμα. Ας είστε απολύτως επαγγελματίες στο linkedin, όχι μόνο στην παράθεση βιογραφικού αλλά και στη φωτογραφία. Όχι από διακοπές στην Αντίπαρο, με κολιέ από κοχύλια, ούτε όμως με σαμπάνια στο χέρι σε event στη Μεγάλη Βρετανία. Καλύτερα φωτογραφία ταυτότητας με ελαφρύ ρετούς. Στο twitter κανείς δεν θα παρεξηγήσει τον εξυπνακισμό στο bio αλλά με μέτρο οι φωτογραφίες φαγητού και ρούχων και λιγότερα # αυτοθαυμασμού στο instagram.

Προμοτάρετε τον εαυτό σας αλλά με μέτρο

Μην πατήσετε την μπανανόφλουδα του αυτοθαυμασμού. Μην εκθειάζετε τον εαυτό σας, μην απαντάτε γλυκανάλατα στα καλά σχόλια των άλλων. Υπάρχει ο κανόνας 5-3-2: στα δέκα posts, τα πέντε να σχετίζονται με το γενικότερο τομέα της δουλειάς, τα τρία να σας αφορούν και δύο μόνο να αφορούν «επιτεύγματα» σε άλλους, πιο προσωπικούς τομείς.

Μιλήστε με τους ανθρώπους που θαυμάζετε

Αν έχετε να πείτε κάτι ενδιαφέρον θα απαντήσουν. Σας ενδιαφέρει η μόδα; Ακολουθήστε τους σχεδιαστές, τις διευθύντριες και τα team μόδας των περιοδικών. Τι πιο καλοδεχούμενο από ένα αυθεντικό σχόλιο θαυμασμού ή μια ειλικρινή ερώτηση που μπορεί όχι μόνο να πάρει απάντηση αλλά να σας κάνει και viral; Ακολουθήστε την εταιρία που σας ενδιαφέρει και όποιον εργάζεται εκεί! Έτσι έχετε ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς και μαθαίνετε για τυχόν ανοιχτές θέσεις!

Πάρτε τα γκέμια του πεπρωμένου

Η παρουσία μας εκεί έξω μοιραία ξεφεύγει του ελέγχου μας. Είμαστε εκτεθειμένοι σε αγριότητες κάθε τύπου, υβριστικά σχόλια, επιθέσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές πεποιθήσεις, την εμφάνιση ή τους φίλους μας. Την ίδια στιγμή όμως η παρουσία μας στα social media είναι το αποτύπωμά μας στο ηλεκτρονικό σύμπαν. Έχουμε αυτό το «χαμόγελο», αυτή την ευκαιρία να δείξουμε ποιες είμαστε σε ανθρώπους που ίσως δεν συναντήσουμε ποτέ. Αν οι λογαριασμοί μας σε πλατφόρμες οδηγούν σε ένα φροντισμένο blog, το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με τους δικούς μας όρους. Και να κερδηθεί στα σημεία.

6 social media tips που θα μας φέρουν πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων μας 6 social media tips που θα μας φέρουν πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων μας Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5
Από το Blogger.