Αν Έχετε Λίπος Στο Συκώτι, Αυτό Το Ρόφημα Είναι Για Σας. Μη Διστάσετε Να Το Δοκιμάσετε!

Ίσως έχετε ακούσει πόσο υγιεινοί είναι οι ξηροί καρποί, καθώς βοηθούν στην αποφυγή καρδιαγγειακών νοσημάτων και στη ρύθμιση των επιπέδων λίπους στο αίμα σας.

Για παράδειγμα, οι σταφίδες, αφού αφυδατωθούν, είναι πολύ θρεπτικές όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί. Σήμερα όμως θα μάθετε πώς να φτιάξετε ένα φυσικό ρόφημα, πολύ αποτελεσματικό για την αποκατάσταση του σώματος και την πρόληψη ασθενειών.

Οι ξηροί καρποί μπορούν να καταναλωθούν σε πολλές μορφές, είτε ως συμπλήρωμα στις σαλάτες, είτε στο γιαούρτι, μεταξύ άλλων. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη τους:

Αποτελούν μεγάλη πηγή ενέργειας, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες.


Προσφέρουν κάλιο.
Είναι ένα φυσικό διουρητικό.
Έχουν ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Προωθούν την εύρυθμη κυκλοφορία του αίματος.
Περιέχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
Προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Αν βρέξετε τις αφυδατωμένες σταφίδες με νερό, θα επωφεληθείτε από τις ευεργετικές τους ιδιότητες ακόμη περισσότερο.
Νερό Με Σταφίδες

Το νερό των σταφίδων έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα. Χρησιμοποιείται ως θεραπεία στο σπίτι λόγω των πολλαπλών θεραπευτικών του ιδιοτήτων, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση του οργανισμού και την πρόληψη ασθενειών.

Όταν οι σταφίδες μουλιάσουν σε νερό για 24 ώρες, δημιουργούν ένα απολαυστικό ρόφημα που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ακόμη και αν δεν σας αρέσουν οι σταφίδες, αυτό το ποτό έχει διαφορετική γεύση που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει, θα σας προσφέρουν μοναδικά οφέλη:
Το ρόφημα αυτό βοηθά στον καθολικό καθαρισμό του οργανισμού σας.
Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος.
Επιτρέπει τη σωστή πέψη του φαγητού και μπορείτε να το πιείτε αν έχετε δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, ή ήπιας μορφής δηλητηρίασης από κάποιο χαλασμένο φαγητό που καταναλώσατε.

Λόγω των βιοφλαβονοειδών ιδιοτήτων των σταφίδων, αυτές μεταφέρονται στο νερό και παραμένουν ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Με αυτό τον τρόπο, εμποδίζονται οι χρόνιες ασθένειες και τα σημάδια γήρανσης. Επιπλέον, αναζωογονεί φυσικά τον οργανισμό και η κατανάλωσή του συνιστάται ιδιαίτερα στους αθλητές.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Πρώτα πλένετε τις σταφίδες για να αφαιρέσετε όλες τις προσθήκες που συνήθως έχουν οι αποξηραμένες σταφίδες.
Στη συνέχεια, θα βάλετε σε μία κατσαρόλα 750ml νερό, θα το ζεστάνετε και θα το κατεβάσετε από τη φωτιά πριν βράσει.
Τώρα, προσθέστε 1 φλυτζάνι σταφίδες και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά.
Έπειτα, θα στραγγίξετε τις σταφίδες και θα τις πλύνετε με καθαρό νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, θα βάλετε τις πλυμένες σταφίδες.
Σε μία κατσαρόλα, βάλτε 1 λίτρο φιλτραρισμένο νερό στη φωτιά, μέχρι να βράσει.
Μετά, θα ρίξετε αυτό το νερό στο δοχείο με τις σταφίδες.
Αφήστε το να σταθεί για 24 ώρες στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, μπορείτε να καταναλώσετε το νερό.

Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση στο σώμα σας, καταναλώστε αυτό το ρόφημα με άδειο στομάχι. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από αυτό το νερό στις σαλάτες, στο φαγητό σας ή σε άλλα αντιοξειδωτικά ροφήματα.

Μπορείτε να πίνετε το νερό με τις σταφίδες, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.
ΠΗΓΗ
Loading...
    Blogger Comment
    Facebook Comment