Πώς θα κοιμάσαι άνετα χωρίς κλιματιστικό και ζέστη το καλοκαίρι

Με αυτούς τους έξι τρόπους θα απαλλαγείς από τον εκνευριστικό, βραδινό ιδρώτα. Ή τουλάχιστον θα...
προσπαθήσεις.

Υπάρχει τρόπος να κοιμάσαι καλύτερα το καλοκαίρι, χωρίς να ιδρώνεις και χωρίς να στριφογυρίζεις για να βρεις μια δροσερή γωνιά στο σεντόνι εάν δεν σου αρέσει να κοιμάσαι με κλιματιστικό; Οι παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν!

Επίλεξε βαμβάκι
Άφησε τα μεταξωτά ή τα σεντόνια με πρόσμιξη πολυέστερ για το χειμώνα. Τα πιο δροσερά σεντόνια είναι αυτά που φτιάχνονται από λεπτό βαμβάκι (το αιγυπτιακό είναι το καλύτερο), που «αναπνέει» κρατώντας τη ζέστη μακριά από το σώμα σου.

Χρησιμοποίησε μια θερμοφόρα
Για την ακρίβεια γέμισε με παγωμένο νερό τη θερμοφόρα ή ένα γυάλινο μπουκάλι και βάλτο στα πόδια του κρεβατιού λίγα λεπτά πριν ξαπλώσεις για να βρεις δροσερά τα σεντόνια. Αν έχεις στο σπίτι ice pack για τραυματισμούς (ή ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξη), μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο.

Στην κατάψυξη
Βάλε τα σεντόνια σου στην κατάψυξη για μερικά λεπτά πριν ξαπλώσεις. Δε θα σε κρατήσει δροσερό όλη τη νύχτα, αλλά ξαπλώνοντας θα νιώσεις άνεση και δροσιά.

Φτιάξε ένα DIY κλιματιστικό
Η ιδέα είναι απλή: βάλε ένα ρηχό δοχείο ή μπολ γεμάτο με πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα. Η δροσιά που θα δημιουργηθεί είναι εντυπωσιακή.

Μην κοιμηθείς γυμνός
Ένα φαρδύ μπλουζάκι από λεπτό βαμβακερό ύφασμα σου εξασφαλίζει περισσότερη δροσιά από το κοιμηθείς χωρίς τίποτε! Αλλά και πάλι, όλα είναι σχετικά, οπότε αν νιώθεις πιο δροσερά γυμνός, δοκίμασέ το.

Απόφευγε τις οικειότητες
Όπως όταν κοιμάστε δύο αγκαλιά στο κρεβάτι ζεσταίνεστε τις κρύες νύχτες του χειμώνα, έτσι το καλοκαίρι ο ιδανικός δροσερός ύπνος είναι μοναχικός. Αν δεν θέλεις να αποχωριστείς το ταίρι σου, καλό είναι να έχεις τουλάχιστον king size κρεβάτι που θα σας εξασφαλίζει την απαραίτητη για τη δροσιά απόσταση.
ΠΗΓΗ
Πώς θα κοιμάσαι άνετα χωρίς κλιματιστικό και ζέστη το καλοκαίρι Πώς θα κοιμάσαι άνετα χωρίς κλιματιστικό και ζέστη το καλοκαίρι Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.