Αμόκ για τον χαμένο θησαυρό της Κατοχής - Δείτε ποιος ζήτησε άδεια ανασκαφών

Ντελίριο έχουν πάθει οι κάτοικοι της Πάτρας με τον χαμένο θησαυρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει το dete.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα μόλις 24ωρα όταν γνωστό πρόσωπο της Πάτρας ζήτησε άδεια από τον δήμο προκειμένου να ξεκινήσει εκσκαφές στην περιοχή του Σαραβαλίου. Μάλιστα ο ίδιος εμφανίζεται πολύ βέβαιος ότι ο θησαυρός είναι κοσμήματα και λίρες που έκλεψαν από την οικογένειά του οι Γερμανοί κατά την διάρκεια της Κατοχής!

Οι εργασίες ανασκαφής, αφού πρώτα ο δήμος δώσει την άδεια, θα γίνουν στην οδό Κρεστενών, σε ένα αγροτικό δρόμο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος ανέφερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις προηγούνται άδειες από άλλες υπηρεσίες (Αρχαιολογία, υπουργείο Οικονομικών κ.λπ.) και εφόσον έχουν δοθεί όλες όσες απαιτούνται ο δήμος δεν έχει λόγο να μην εκχωρήσει τη σχετική αδειοδότηση.

«Ο αιτών υπολογίζει ότι έχουν θαφτεί κάποια αντικείμενα, πολύτιμα κοσμήματα και πολλά άλλα, που είχαν κλαπεί από την ιδιοκτησία τους, στον πόλεμο του '40. Η νομοθεσία προβλέπει τη διαδικασία προκειμένου να μπορέσει να πάρει άδεια ο δημότης για την εκσκαφή» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Όσον αφορά τον άμεσα ενδιαφερόμενο, ο γνωστός Πατρινός ισχυρίζεται ότι υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες και στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι οι χρυσές λίρες των προγόνων του, τις οποίες πήραν οι Γερμανοί επί Κατοχής, θάφτηκαν σε συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, ο χώρος της εκσκαφής εν μέρει του ανήκει, ενώ έρευνα θα γίνει και σε παρακείμενο δρόμο.

Πάντως, σε περίπτωση που βρεθεί ο θησαυρός, ο νόμος ορίζει ότι τα μισά πηγαίνουν στο κράτος και τα άλλα μισά τα κρατά ο υπεύθυνος της ανασκαφής.
ΠΗΓΗ
Αμόκ για τον χαμένο θησαυρό της Κατοχής - Δείτε ποιος ζήτησε άδεια ανασκαφών Αμόκ για τον χαμένο θησαυρό της Κατοχής - Δείτε ποιος ζήτησε άδεια ανασκαφών Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.