ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ φτιαγμένα από ...ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Όχι μόνο μέρη από παλιά κρεβάτια αλλά και από ξύλινες καρέκλες, μπορούν να μετατραπούν σε ενιαία καθίσματα - καναπέδες, για το μπαλκόνι, τον κήπο ή και το εσωτερικό του σπιτιού.

Ανάλογα με το πόσο κλασικό ή πιο πρωτοποριακό θέλετε το ύφος τέτοιων επίπλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίδιου ή και διαφορετικού σχεδίου ξύλινες καρέκλες, που θα τις συνθέσετε σε καναπέδες-παγκάκια με δύο τρόπους.

1. Χρησιμοποιώντας ολόκληρο το πλαίσιο-σκελετό (πλάτη, βάση, πόδια) της καρέκλας, αφού τις καρφώσετε μεταξύ τους, θα χρειαστεί μόνο μιαενιαία επιφάνεια ωςκάθισμα που μπορείτε να την δημιουργήσετε με έναενιαίο κομμάτι ξύλου στο ανάλογο σχήμα που θα το ντύσετε με αφρολέξ και ύφασμα, καρφώνοντας με πιστόλι ταπετσαρίας, είτε απλώς με ένα ενιαίο κομμάτι ξύλο, ανάλογα με τον τύπο της καρέκλας.
2. Το πίσω μέρος του σκελετού (πλάτη, πόδια) από δυο ξύλινεςκαρέκλες μπορεί να μετατραπεί σταπλαϊνά μέρη - "μπράτσα" και το στήριγμα (πόδια) ενός τέτοιου καναπέ, τηνκεντρική επιφάνεια του οποίου θα δημιουργήσετε από ένα πρόσθετοκομμάτι ξύλο και προσθέτοντας, αν θέλετε, ακόμη ένα για πλάτη του καναπέ.

Οι δυνατοί συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί για νααξιοποιήσετε ολόκληρες ή όποια κομμάτια από παλιές ξύλινες καρέκλες σας αρέσουν ή βολεύουν περισσότερο για τέτοιες κατασκευές, ανάλογα με το είδος, το ξύλο και το σχέδιό τους, πάντως είναι ένας εύκολος, δημιουργικός και πρωτότυπος τρόπος για να φτιάξετε πολύ όμορφα καθίσματα, ειδικά για εξωτερικούς χώρους, που φυσικά μπορείτε να βάψετε και να επεξεργαστείτε την επιφάνειά τους όπως σας αρέσει μετατρέποντάς τα σε πραγματικά ιδιαίτερα εντυπωσιακά κομμάτια.
ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ φτιαγμένα από ...ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ-ΠΑΓΚΑΚΙΑ φτιαγμένα από ...ΚΑΡΕΚΛΕΣ Reviewed by agathi strange on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.