Έρευνα: Τι γνώμη έχουν οι Σκοπιανοί για τους Έλληνες

Πώς μας βλέπουν άραγε οι Σκοπιανοί; Aπάντηση δίνει μια έρευνα κοινής γνώμης, που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια και προβλήθηκε από το Telma TV. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η ιστοσελίδα b92.net, μόλις το 1,1% θεωρεί ότι οι Έλληνες έχουμε φιλική στάση απέναντι τους ενώ αντίθετα το 44,3% των ερωτηθέντων θεωρεί τη Σερβία ως τη χώρα με τη φιλικότερη στάση απέναντι τους.
Από τις άμεσα γειτονικές χώρες τη Σερβία ακολουθεί η Αλβανία (14,3%), η Βουλγαρία (11,2%) και το Κοσσυφοπέδιο (2%). Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι 8 με 10% των Σκοπιανών πιστεύουν ότι ένα γειτονικό κράτος είναι εχθρικό προς την χώρα τους, ενώ το 58,4% δήλωσε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι «πολύ σημαντικές».

Αντίστοιχα 10% θεωρεί ότι κανένας γείτονας δεν είναι εχθρικός απέναντι στην πΓΔΜ, ενώ ένα 59% ονοματίζει την Ελλάδα ως τη χώρα που εμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω της διαφωνίας που υπάρχει στο θέμα του ονόματος. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Σκοπιανοί παραδέχονται ότι έχουν περισσότερες προκαταλήψεις απέναντι στους Έλληνες (41,5%) και λιγότερες απέναντι στους Βούλγαρους (4,7%). Στο ενδιάμεσο βρίσκονται η Αλβανία (21,5%) η Σερβία (7,5%) και το Κοσσυφοπέδιο (7,2%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου και περιλάμβανε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ερωτηθέντων.
Έρευνα: Τι γνώμη έχουν οι Σκοπιανοί για τους Έλληνες Έρευνα: Τι γνώμη έχουν οι Σκοπιανοί για τους Έλληνες Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.