ΜΑΖΗΣ:Κύπρος και Ελλάδα - Μάθημα Γεωστρατηγικής με χάρτες!

Απολαυστικός ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης στο μάθημα Γεωπολιτικής που παραδίδει στο κοινό της Πάφου, εξηγεί το πως και το γιατί ΟΛΑ συνδέονται μεταξύ τους.

Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου παιγνιδιού ανακατανομής ισχύος ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις Ευρώπη/Ισραήλ/ΗΠΑ και από την άλλη πλευρά την Ρωσία και την Κίνα.


Στο μάθημα αυτό θα μάθετε πως η 'Αραβική Άνοιξη' συνδέεται με την κάθοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο, πως το Ισλαμικό Κράτος χρησιμεύει ενάντια στην κινέζικη επιρροή στις πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές περιοχές του Περσικού Κόλπου, και το πως και το γιατί (αυτό μας αφορά), το 'ορθόδοξο τόξο' της Ρωσίας πρέπει να ανακοπεί στα Βαλκάνια, πάλι με εργαλείο τον ισλαμισμό.

Δυστυχώς όσα βλέπουμε με την καταστροφή της μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων δεν είναι παρά ένα μέρος ενός παγκόσμιου πολέμου κυριαρχίας, με τεράστιους κινδύνους αλλά και με χρυσές ευκαιρίες για μικρά κράτη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.



ΠΗΓΗ
ΜΑΖΗΣ:Κύπρος και Ελλάδα - Μάθημα Γεωστρατηγικής με χάρτες! ΜΑΖΗΣ:Κύπρος και Ελλάδα - Μάθημα Γεωστρατηγικής με χάρτες! Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5
Από το Blogger.