Δεν Πάει ο Νους σας τι Μπορείτε να Κάνετε με τα Παλιά σας CD

Τα CD που κατέκλισαν το σύμπαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 θα λέγαμε πως δεν έχουν πλέον καμιά ουσιαστική αξία. Μπορεί να τα βάζουμε να παίξουν που και που στο cd-player του αυτοκινήτου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν χρησιμοποιούνται όπως παλιά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να έχουν και άλλες χρήσεις τις οποίες, εμείς, θα σας παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως.

Τα παλιά cd δεν είναι τόσο άχρηστα όσο νομίζατε.

Όπως είναι: Χρησιμοποιώντας τα CD ολόκληρα μπορούμε να δημιουργήσουμε αντικείμενα και να τους δώσουμε ένα ξεχωριστό χαρακτήρα προσθέτοντας κι άλλα υλικά επάνω τους ως extra.

Hey Mr. D.J.! Πάμε πίσω στα ‘80s φτιάχνοντας μία Disco Ball. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε σχισμές στα CD με ένα ψαλίδι και κατόπιν να τα ενώσετε μεταξύ τους ακολουθώντας ένα σφαιρικό οδηγό. Ένας καλός και εύκολος οδηγός θα μπορούσε να είναι ένα μπαλόνι, το οποίο αφού τελειώσετε μπορείτε να το σκάσετε για να μείνει μόνο το περίγραμμα που έχει δημιουργηθεί από τα CD. Κατόπιν, πάρτε μία συρμάτινη ευλύγιστη κρεμάστρα μίας χρήσης, κρατήστε τη θηλιά έξω από τη σφαίρα για να μπορείτε μετά να κρεμάσετε από εκεί το φωτιστικό και το υπόλοιπο σύρμα περάστε το μέσα στη σφαίρα επαναφέροντας το σχέδιο της κρεμάστρας στην αρχική του κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι το κενό που θα πρέπει να αφήσετε για να μπορεί μετά να περάσει το ντουί της λάμπας (με αυτή μαζί!) παράλληλα με τη θηλιά της κρεμάστρας. Για ένα πιο σίγουρο αποτέλεσμα χωρίς μελλοντικές απώλειες, όταν τελειώσετε με την κατασκευή περάστε μία μικρή ποσότητα κόλλας στιγμής στις ενώσεις των CD. Φανταστείτε πως θα πρέπει να είναι τόσο απλό όσο το να κρεμάς μια μπλούζα.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικό χρώμα λάμπας για μία πιο discotheque προσέγγιση.

Αυτή είναι μια διαφορετική λάμπα που επίσης μας αρέσει πολύ!

Για να φτιάξετε τα πιο καλοκαιρινά σουβέρ κάντε μια βόλτα στην παραλία (που έτσι κι αλλιώς καλό θα σας κάνει) και μαζέψτε μερικά βοτσαλάκια. Ύστερα πλύνετε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Πάρτε όσα CD θέλετε και αρχίστε να κολλάτε πάνω τους τα βοτσαλάκια με τη βοήθεια ενός θερμικού μπιστολιού σιλικόνης (διαθέσιμο ακόμη και σε βιβλιοπωλεία με μικρό κόστος αγοράς). Όταν τελειώσετε φροντίστε να μην έχετε αφήσει μεγάλα κενά μεταξύ τους. Ωστόσο, τα κενά μπορείτε να τα γεμίσετε με ένα μείγμα στόκου πλακιδίων και άμμου θαλάσσης ή ποταμίσια (τα υλικά θα τα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Μία εναλλακτική θα ήταν να αντικαταστήσετε τα βότσαλα θαλάσσης με γυάλινα βότσαλα (τα βρίσκουμε ακόμη και σε μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών) ακολουθώντας την ίδια διαδικασία παραγωγής.

Βότσαλα σε διαφορετικούς τόνους θα δώσουν την όψη του πλακόστρωτου σε νησί.
Εκμεταλλευτείτε τις αντανακλάσεις και τα χρώματα των CD χρησιμοποιώντας τα είτε μέσα σε ένα δωμάτιο είτε έξω από τα παράθυρα. Το παιχνιδιάρικο λαμπύρισμά τους θα σας εκπλήξει! Μία έξυπνη κατασκευή με ρετρό αισθητική θα ήταν να κολλήσετε πάνω στα CD, με απλή κόλλα στιγμής, μερικά από τα ξεχασμένα σεμεδάκια και να τα κρεμάσετε κατά μήκος του παραθύρου. Παρόμοιο αποτέλεσμα (και πιο καλοκαιρινό) θα δημιουργηθεί βάζοντας πάνω σε σεμεδάκια μάλλινες κλωστές με έντονα χρώματα.

Εναλλακτικές «ονειροπαγίδες» για το υπνοδωμάτιο.

Για κάτι πιο boho, με το πιστόλι σιλικόνης δημιουργήστε σχέδια – περιγράμματα πάνω στην επιφάνεια των CD και στη συνέχεια γεμίστε τα με μικρότερα κομμάτια που έχετε ήδη κόψει από άλλα CD. Καλό θα ήταν σε αυτή την κατασκευή να αντικαταστήσετε τη διάφανη κόλλα σιλικόνης με μία χρωματιστή glitter κόλλα σιλικόνης για να τονίσετε περισσότερο με περισσότερη λάμψη. Στη συνέχεια με έναν διακορευτή χαρτιού δημιουργούμε τρύπες και με απλό σύρμα ενώστε τα CD δημιουργώντας έτσι μια σειρά από δημιουργικές αντανακλάσεις.

Χρησιμοποιήστε περισσότερα από ένα χρώμα κόλλας.

Θρυμματίστε τα: Κόβοντας με ψαλίδι τα cd μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορες συνθέσεις και εικαστικής φύσεως.

Ακόμα και το κουτί με τα χαρτομάντιλα μπορεί να μεταμορφωθεί σε στιλάτο αντικείμενο με μερικά κομματάκια από παλιά cd και λίγη κόλλα.

Με ένα ψαλίδι κομματιάστε τα CD και με τη μέθοδο της ψηφιδωτής τέχνης δημιουργήστε τα δικά σας μικρά ψηφιδωτά χρησιμοποιώντας λίγη θερμική κόλλα σιλικόνης σε διάφορα αντικείμενα που πάνω τους μπορείτε να κολλήσετε τα μικρά κομμάτια. Για παράδειγμα, μπορείτε να επενδύσετε πάνω στο πλαίσιο μιας απλής κορνίζας απογειώνοντάς την αισθητικά. Αν πάλι θέλετε μπορείτε να πάρετε ένα λευκό καμβά έτοιμο σε τελάρο (θα βρείτε σε μεγάλα βιβλιοπωλεία και σε καταστήματα με είδη ζωγραφικής) να τον χρωματίσετε αφαιρετικά και να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια αν όχι για να φτιάξετε εξολοκλήρου ένα σχέδιο με αυτά αλλά έστω για να τονίσετε ορισμένες λεπτομέρειες πάνω σε ένα έργο.

Δημιουργούμε το θέμα ενός κάδρου.

Ένας ακόμη έξυπνος τρόπος να εντυπωσιάζετε πρώτα από το περιτύλιγμα και μετά από το περιεχόμενο είναι να ντύσετε παλιά μπουκάλια κρασιού με κομμάτια από CD χρησιμοποιώντας ειδική κολλά για γυαλί (τη βρίσκετε εύκολα ακόμη και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ). Αφού τελειώσετε με το κόλλημα των κομματιών πάνω στο μπουκάλι θα χρειαστεί να στοκάρετε το σύνολο του μπουκαλιού με λεπτόκοκκο πορσελάνινο στόκο που υπάρχει έτοιμος σε διάφορα χρώματα στο εμπόριο (το βρίσκετε σε καταστήματα με είδη δόμησης) για τέλεια υφή και λεία αποτελέσματα.

Ένα εύκολο τρικ για να εντυπωσιάζετε τους φίλους σας στα καλέσματά σας.

Με λίγη κόλλα και παλιά cd μπορείτε να ντύσετε και τα βάζα σας.

Εντυπωσιακές κρεμαστές κατασκευές θα μπορούσατε να δημιουργήσετε και για τους εξωτερικούς σας χώρους. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε μονάχα ένα ψαλίδι για να τεμαχίσετε τα CD, ένα διακορευτή για να κάνετε τρυπούλες στα κομμάτια που θα έχετε ήδη κόψει και ένα σύρμα για να τα ενώσετε μεταξύ τους, δημιουργώντας σειρές από όλες τις ενώσεις με ακανόνιστο αριθμό κομματιών. Στη συνέχεια το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κατασκευάσετε ένα στεφάνι πρώτα από απλό σύρμα και μετά να περάσετε τις σειρές με τα κομμάτια των CD πάνω σε αυτό. Με τέσσερα μικρά αλυσιδάκια ίσα μεταξύ τους (πωλούνται σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας) δημιουργήστε το σημείο από το οποίο θα κρεμαστεί η κατασκευή κλειδώνοντας το με έναν απλό κρίκο (θα βρείτε σε καταστήματα κιγκαλερίας).

Οι αντανακλάσεις αποθαρρύνουν την επισκεψιμότητα των πουλιών.
Δεν Πάει ο Νους σας τι Μπορείτε να Κάνετε με τα Παλιά σας CD Δεν Πάει ο Νους σας τι Μπορείτε να Κάνετε με τα Παλιά σας CD Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.