ΚΗΠΟΣ-ΜΠΑΛΚΟΝΙ: 50+ ιδέες για ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους με ΠΟΔΗΛΑΤΑ-ΚΑΡΟΤΣΙΑ

Πολύ ιδιαίτερες "ζαρντινιέρες" που θα λειτουργήσουν διακοσμητικά πολύ παραπάνω απ΄όσο τα κλασσικά δοχεία φύτευσης, χρησιμοποιώντας ως βάση τους ένα παλιό ποδήλατο, ένα μεταλλικό ή ξύλινο καρότσι.

Ειδικά σε μικρούς εξωτερικούς χώρους είναι ένας τρόπος να "συγκεντρώσετε" φυτά-λουλούδια σε κάποια σημεία και ο προτιμότεροςτρόπος για την επιλογή τους είναι να χρησιμοποιήσετε ως βασικά κάποια μετρίου-μεγάλου μεγέθους πολυετή είδη από όσα παραμένουν πράσινα καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου μαζί με μικρότερα εποχιακά που θα προσφέρουν ανά εποχή το χρώμα και το άρωμά τους.

Η ομαδοποίηση ομοειδών φυτών είναι ακόμη ένας τρόπος να αξιοποιήσετε τέτοιου είδους συνθέσεις,συγκεντρώνοντας π.χ πάνω σε ένα ποδήλατο ή ένα καρότσι κακτοειδή, παχύφυτα,αρωματικά βότανα κλπ. ενώ και φυτά κάθετης ανάπτυξης είναι επίσης κατάλληλα, ειδικά αν θέλετε σταδιακά σε κάποια σημεία η επιφάνεια τόσο ενός ποδηλάτου όσο και ενός καροτσιού να καλυφθεί από το φύλλωμά τους.


Στα καρότσια θα χρειαστεί κατ΄ρχήν να ανοίξετε κάποιες τρύπες για την αποστράγγιση του νερού ποτίσματος, είστε σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε ως μεγάλα "κασπώ" που μέσα του θα τοποθετηθούν γλάστρες είτε τα γεμίσετε με χώμα και φυτέψετε απευθείας στο εσωτερικό τους, ενώ ασφαλώς η εξωτερική τους επιφάνεια μπορεί να βαφτεί-επεξεργαστεί με χρώμα σε όποια απόχρωση και με όποια "τεχνική" επιθυμείτε.

Η μορφή που θα δώσετε σε ποδήλατο ...παρτέρι, τόσο όσον αφορά την δική του όψη, όσο και τον τρόπο που θα το "φορτώσετε" με φυτά-λουλούδια, είναι θέμα επιλογής και προσωπικού γούστου. Μπορεί να βαφτεί σε όποια απόχρωση θέλετε (η μπογιά σε σπρέϋ είναι η πρακτικότερη επιλογή), να εφαρμοστεί κάποια τεχνική παλαίωσης κλπ. Τις γλάστρες ή κασπώ που θα χρησιμοποιήσετε, θα τα δέσετε, κολλήσετε ή καρφώσετε ανά σημεία πάνω στο ποδήλατο, ανάλογα με αν πρόκειται για δοχεία-κασπώ από πλαστικό, μέταλλο, ξύλο, ψάθινα καλάθια κλπ.
ΚΗΠΟΣ-ΜΠΑΛΚΟΝΙ: 50+ ιδέες για ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους με ΠΟΔΗΛΑΤΑ-ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΚΗΠΟΣ-ΜΠΑΛΚΟΝΙ: 50+ ιδέες για ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους με ΠΟΔΗΛΑΤΑ-ΚΑΡΟΤΣΙΑ Reviewed by agathi strange on 08:00 Rating: 5
Από το Blogger.