ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελληνική Γλώσσα αφήνει για μία ακόμα φορά τον πλανήτη άναυδο

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σε ένα απομονωμένο χωριό της Εύβοιας, την Αντιά, εδώ και 2.500 χρόνια υπάρχει ένας σφυριχτός ήχος, ο οποίος αποτελεί την ιδιόμορφη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Η ιδιαίτερη γλώσσα, γνωστή και ως «σφυριά» αποτελεί μια από τις πιο σπάνιες γλώσσες του κόσμου και βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

Μάλιστα, οι ομιλητές της μπορούν κάνουν ολόκληρες συζητήσεις μόνο με σφυρίγματα, καθώς κάθε σφύριγμα αντιστοιχεί σε ένα γράμμα της αλφαβήτου και η σύνθεσή τους οδηγεί στη δημιουργία των σφυριχτών λέξεων.

Το BBC έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα σε αυτή και τους λιγοστούς ανθρώπους που την ομιλούν.

Η γλωσσολόγος, Δήμητρα Χένγκεν, αναφέρει πως η σφυριά αποτελεί μια σφυριχτή εκδοχή της ελληνικής γλώσσας, όπου γράμματα και συλλαβές αντιστοιχούν σε ξεχωριστούς τόνους και συχνότητες στα σφυρίγματα.

Η ειδοποιός διαφορά με την ελληνική γλώσσα είναι πως τα μηνύματα με σφυρίγματα μπορούν να ακουστούν ως τέσσερα χιλιόμετρα μακριά, δηλαδή δέκα φορές πιο μακριά από μια κραυγή.

Ουδείς γνωρίζει σίγουρα πως ή πότε ξεκίνησαν οι χωρικοί της Αντιάς να χρησιμοποιούν την ιδιαίτερη σφυριχτή γλώσσα.

Κάποιοι λένε πριν από 2.500 χρόνια, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η γλώσσα αναπτύχθηκε αργότερα στο Βυζάντιο σαν ένας μυστικός κώδικας προειδοποίησης σε περιπτώσεις κινδύνου.

Ένα είναι το σίγουρο: Η Ελληνική Γλώσσα αφήνει ακόμα μία φορά τον πλανήτη άναυδο











http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/08/blog-post_97.html#ixzz4oaczvbDg
ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελληνική Γλώσσα αφήνει για μία ακόμα φορά τον πλανήτη άναυδο ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελληνική Γλώσσα αφήνει για μία ακόμα φορά τον πλανήτη άναυδο Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.