ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ-ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ από ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Mπουκάλια από ποτά, κολώνιες γυάλινες καράφες, ακόμη και ποτήρια ή γυάλινες συσκευασίες τροφίμων, μπορούν να αποτελέσουν το βασικό υλικό για να κατασκευάσετε ιδιαίτερα πρωτότυπα φωτιστικά οροφής και κηροπήγια.

Η "κεντρική ιδέα" μπορεί να εφαρμοστεί σε δεκάδες παραλλαγές, σε ό,τι αφορά τα χρώματα και το σχήμα των μπουκαλιών που θα επιλέξετε, αλλά και τον τύπο του φωτιστικού που μπορεί να είναι από ένα απλό μπουκάλι στο οποίο θα προσαρμοστεί μια λάμπα, έως σύνθετεςκατασκευές που αποτελούνται από πολλά μπουκάλια, είτε κρεμασμένα ξεχωριστά είτε προσαρμοσμένα σε μια σταθερή βάση και διακοσμημένα με διάφορα πρόσθετα στοιχεία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οποιοδήποτε έτοιμο γυάλινο φωτιστικό του εμπορίου.
Η μοναδική δυσκολία, σε κάθε ερασιτεχνική κατασκευή από γυαλί, είναι το κόψιμό του και ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε τέτοιου είδους δυσκολίες σε όλες τις κατασκευές, είναι η βοήθεια ενός επαγγελματία. Αφού λοιπόν επιλέξτε τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιήσετε και σημαδέψετε μ΄έναν μαρκαδόρο σε ποιοσημείο θα κοπούν, ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να τους δώσετε, σ΄ένα κατάστημα που ασχολείται με τζάμια - καθρέφτες, θα σας τα κόψουν πανεύκολα με ελάχιστο κόστος.

Υπάρχει φυσικά τρόπος να κόψετε και μόνοι σας το γυαλί, που αν τον ακολουθήσετε προσεκτικάδεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μετά το κόψιμο θα χρειαστεί να τρίψετε με ψιλό γυαλόχαρτο ώστε να λειανθεί η επιφάνεια περιμετρικά του κοψίματος. Tο κόψιμο του μπουκαλιού μπορεί να γίνει με πολλές διαφορετικές μεθόδους, δείτε στο video 3 τρόπους:Στα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού ή αυτά μεηλεκτρολογικά είδη, θα βρείτε έτοιμα καλώδια μαζί με ντουι για λάμπα ώστε να διαλέξετε το κατάλληλο, αν δεν τα καταφέρνετε σε αυτά ή δεν είστε σίγουροι πως θα το κάνετε σωστά, πάρτε μαζί σας το φωτιστικό και ζητήστε να σας προσαρμόσουν το καλώδιο.

Τα χρωματιστά ή βαμμένα μπουκάλια είναι πολύ εντυπωσιακά γι αυτήν την χρήση, αρκεί να λάβετε υπόψη σας πως ο φωτισμός δεν θα είναι τόσο έντονος σε σχέση με τα διαφανή, τα 3-4 ή και περισσότερα τέτοιου είδους απλά φωτιστικά κρεμασμένα σε διαφορετικό ύψος πάνω από το τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας μια πολύ καλαίσθητη πρόταση και τέλος εκτός από φωτιστικάιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα γυάλινα μπουκάλιακάθε είδους ως κηροπήγια. Θα χρειαστεί μόνο να τακόψετε και να τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους ρεσώ, κεριά ή και μια σειρά χριστουγεννιάτικαλαμπιόνια, είναι πολύ εντυπωσιακά.ΠΗΓΗ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ-ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ από ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ-ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ από ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ Reviewed by agathi strange on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.