Αν εντοπίσετε αυτά, τότε έχετε χλαμύδια. Προσοχή στα σημάδια

Χλαμύδια είναι ένα βακτήριο που προκαλεί μια μόλυνση που είναι πολύ παρόμοια με τη γονόρροια ως προς τον τρόπο που εξαπλώνεται και τα συμπτώματα που παράγει.
Τα χλαμύδια (Chlamydia trachomatis) το πιο κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) στις γυναίκες και επηρεάζει περίπου 4 εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Όπως και η γονόρροια, το βακτήριο των χλαμυδίων βρίσκεται στον τράχηλο και την ουρήθρα και μπορεί να βρεθεί επίσης στον λαιμό, ή το ορθό. Τόσο οι μολυσμένοι με χλαμύδια άνδρες, όσο και οι γυναίκες είναι πιθανό να μην εμφανίσουν συμπτώματα της λοίμωξης από χλαμύδια. Έτσι, τα άτομα αυτά μπορεί να μεταδώσουν το ΣΜΝ εν αγνοία τους σε άλλα άτομα. Ένα άλλο στέλεχος (τύπος) του Chlamydia trachomatis, προκαλεί το ΣΜΝ που είναι γνωστό ως αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα.

Ποια είναι τα συμπτώματα

Η πλειοψηφία των γυναικών δεν έχει συμπτώματα. Η τραχηλίτιδα (μόλυνση του τραχήλου της μήτρας) είναι η πιο συχνή εκδήλωση της λοίμωξης. Αν και σχεδόν οι μισές γυναίκες με τραχηλίτιδα από χλαμύδια δεν έχουν συμπτώματα, άλλες μπορεί να εμφανίσουν κολπική απαλλαγή ή κοιλιακό άλγος. Η μόλυνση της ουρήθρας συνδέεται επίσης συχνά με λοίμωξη από χλαμύδια του τραχήλου της μήτρας. Οι γυναίκες με λοίμωξη της ουρήθρας (ουρηθρίτιδα) έχουν τα τυπικά συμπτώματα της λοίμωξης του ανώτερου ουροποιητικού, συμπεριλαμβανομένου του πόνου κατά την ούρηση και της συχνής και επείγουσας ανάγκης για ούρηση.

Τα χλαμύδια είναι πολύ καταστροφική ασθένεια για τις σάλπιγγες. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν σοβαρή πυελική μόλυνση. Εάν δεν αντιμετωπιστεί η λοίμωξη, μερικές γυναίκες θα αναπτύξουν πυελική φλεγμονώδη νόσο. Επειδή πολλές γυναίκες δεν έχουν κανένα σύμπτωμα, η συγκεκριμένη λοίμωξη συχνά μένει χωρίς θεραπεία και οδηγεί σε εκτεταμένη καταστροφή των σαλπίγγων, προβλήματα γονιμότητας και εξωμήτριο κύηση.

Η μόλυνση από χλαμύδια, όπως και η γονόρροια, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Επιπλέον, το βρέφος μπορεί να αποκτήσει τη μόλυνση κατά τη διέλευση μέσα από το μολυσμένο γεννητικό σωλήνα, οδηγώντας σε σοβαρή οφθαλμική βλάβη ή πνευμονία. Για το λόγο αυτό, όλα τα νεογνά λαμβάνουν θεραπεία με οφθαλμικές σταγόνες που περιέχουν ένα αντιβιοτικό που αξολοθρεύει το βακτήριο. Αυτή η μέθοδος σε όλα τα νεογέννητα είναι πλέον “ρουτίνα”, λόγω του μεγάλου αριθμού των μολυσμένων γυναικών από χλαμύδια χωρίς συμπτώματα
ΠΗΓΗ
Αν εντοπίσετε αυτά, τότε έχετε χλαμύδια. Προσοχή στα σημάδια Αν εντοπίσετε αυτά, τότε έχετε χλαμύδια. Προσοχή στα σημάδια Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.